Amsterdam komt met ‘lawaaiflitspaal’ om herrie door motoren tegen te gaan

Er komt een proef met zogenoemde lawaaiflitspalen in Amsterdam. Die moeten de geluidsoverlast door motoren tegengaan. Dat schrijft wethouder Egbert de Vries in een brief aan de gemeenteraad.

De drie lawaaiflitspalen komen tijdelijk te staan bij de RAI in Zuid, de Valkenburgerstraat in het centrum en op Tussen Meer in Nieuw-West. Ze registreren, net als gewone flitspalen, de kentekennummers van overtreders. De palen zullen de gemeente Amsterdam niet direct gouden bergen opleveren; de ‘geflitsten’ krijgen voorlopig nog geen bon op de mat. Niet zolang de boel zich nog in de experimentele fase bevindt.

Waarom we ‘Te luid Geluid Is Uit’ bloedserieus moeten nemen

De overlast van motorvoertuigen was het grootste thema bij de inspraakreacties tijdens de behandeling Actieplan Geluid begin vorig jaar. Er staan boetes op, maar handhaving blijkt (te) complex.

Als de proef slaagt, dan wil De Vries de techniek laten certificeren en definitief inzetten.

Overigens is Amsterdam niet uniek met deze proef. Al in 2020 heeft Rotterdam meerdere ‘geluidscamera’s’ opgehangen in de stad.

Bron: NH nieuws

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?