Benda: V4-motorblokken uit China

De Chinese motorfabrikant Benda wist al eerder te verrassen met de visueel succesvolle powercruiser LFC 700, die is uitgerust met een dikke 310-achterband. Nu volgen ze met hun eigen V4-motoren.

Twee V4-motorblokken werden gepresenteerd. De grote V4 heeft een cilinderinhoud van 1198 cc en levert naar verluidt 154 pk (113 kw) bij 9.500 tpm. Het maximumkoppel van 121 Nm is beschikbaar bij 7.500 tpm. De boring is 76 mm en de slag 66 mm. De compressieverhouding is gegeven als 11,5:1.

In China gaan ze lekker door: GT Jidijie 750

Het kleinere model heeft een cilinderinhoud van 496 cc en levert 57 pk (42 kw) bij 10.000 tpm. 45 Nm zijn beschikbaar bij 8.000 tpm. Boring en slag zijn 53,5 mm en 55,2 mm. De compressieverhouding is identiek aan die van het grotere model.

Maar de vraag in welke modellen de motorblokken worden gebruikt, blijft onbeantwoord.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.