maandag 27 mei 2024

Benelli TRK702 krijgt camera voor en achter

Dat er een nieuwe Benelli TRK702 op komst is, werd al in april onthuld via typegoedkeuringen in China. Aankondigingen van ontwerpen geven nu meer gedetailleerd inzicht in de technologie.

Prestaties

Het frame lijkt op dat van de TRK502, waarin een nieuw motorblok zal worden getransplanteerd, die op zijn beurt lijkt op de tweecilinder van de CFMoto 700CL. Het blok meet 693 cc en heeft een identieke boring en slag als het CFMoto-voorbeeld. Dus mag je er van uitgaan dat het vermogen ook 75 pk zal bedragen.

Benelli BJ400J: nieuwe reeks modellen op komst?

Camerasysteem

Uit de foto’s van de ontwerpaanvraag blijkt dat de Benelli TRK702 zal worden uitgerust met zowel een camera vooraan als een camera achteraan. Een soortgelijk systeem wordt al gebruikt op de 1200GT, die in 2020 werd onthuld. Aan de voorkant is de nok direct onder de koplamp gemonteerd, aan de achterkant boven de nummerplaatverlichting.

In feite zijn dit dashcams, die in China steeds populairder worden.  Het beeld kan live naar het tft-scherm worden gezonden, of natuurlijk worden opgenomen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen