donderdag 22 februari 2024

Benelli BJ400J: nieuwe reeks modellen op komst?

Benelli, via zijn Chinese moederbedrijf Qianjiang, lijkt nooit zonder ideeën te zitten als het aankomt op het produceren van nieuwe motorfietsen. QJ Motor, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de productie van Benelli motoren, heeft weer een nieuw model op de markt gebracht, ditmaal in de vorm van een 400cc paralleltwin motorfiets die gericht is op toermotoren.

De motor in kwestie is afgebeeld met politie-accessoires, dus dit aankomende model zou ofwel een toermotorfiets kunnen zijn, ofwel een politie-specifieke motor. Hoe dan ook, als deze motorfiets in productie wordt genomen, zal hij zeker een aanvulling vormen op het aanbod van toermotoren met een kleine cilinderinhoud, een segment dat de laatste tijd aan populariteit heeft gewonnen. Benelli noemt deze nieuwe toermotorfiets de BJ400J, en hoewel er nog geen officiële specificaties bekend zijn gemaakt, heeft de Italiaanse motorwebsite Motociclismo een goed gevoel over wat deze motorfiets in zich heeft.

Honda Hornet: nieuwe conceptschetsen

Laten we beginnen met de motor. Benelli’s paralleltwin-motoren zijn zeer uniek in die zin dat ze anders zijn dan alle andere paralleltwin-motoren die momenteel verkrijgbaar zijn. Dit komt door de 360 graden krukas, waardoor de motor de mechanische balans heeft van een grote eencilinder en veel koppel in de lage regionen. Motociclismo suggereert dat de motor in de nieuwe BJ400J een evolutie is van Benelli’s bestaande motor in onder andere de BN302S, een motor die vrij populair was in Europa, maar uit productie moest worden genomen omdat hij niet voldeed aan de Euro 5-normen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen