Bespaar dik twee dagen met de motor

Je hebt het ongetwijfeld gemerkt als je regelmatig in de spits met je motor rijdt. Steeds minder vaak hoef je tussen de auto’s door te slingeren. Ook wij op de redactie merken dat goed. Vreemd is dit niet blijkt nu.

Nederland staat echter nog wel op de tweede plaats in de fileranglijst van alle Europese en Noord-Amerikaanse landen. Alleen Belgische weggebruikers staan nog meer uren in de file. Dat bleek uit Amerikaans onderzoek van het verkeersinformatieplatform Inrix waarover het ANP gisteren berichtte. Inrix bestudeerde naar eigen zeggen de gegevens van zo'n 100 miljoen automobilisten via hun gps.

Daaruit blijkt dat Nederlandse weggebruikers, exclusief motorrijders, in 2011 zo'n 50 uur in de file stonden. Dat is 4 uur minder dan in 2010 maar nog altijd 50 uur meer dan motorrijders! Tel uit je winst…

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.