zaterdag 15 juni 2024

Bezuinigingen bij Belgische politie: ‘s avonds in het weekend geen controles op snelheid

De Belgische politie gaat deze zomer door bezuinigingen in het weekend minder controleren op hard rijden en in de avond zelfs helemaal niet meer.

De woordvoerder van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde heeft geen goed woord over voor de bezuinigingen bij de Belgische verkeerspolitie, waardoor deze zomer naast flits- ook alcoholcontroles sneuvelen. ,,Het is zó belangrijk dat er niet alleen wordt gewaarschuwd, maar óók gecontroleerd”, zegt hij. ,,De pakkans moet behouden blijven.”

Boeteregen door verwijderen waarschuwing trajectcontroles België

De gevolgen van de bezuinigingen zijn enorm. ,,Bij ons zijn in het weekend al 75 procent van de geplande flitscontroles geschrapt. Die van ’s nachts zelfs allemaal”, zegt een motoragent anoniem tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws

De agent is bang dat sommige bestuurders het gebrek aan controles zien als vrijbrief om te snel of onder invloed te rijden. ,,Alle statistieken tonen aan dat er vooral ’s nachts en in het weekend te hard wordt gereden. Net dán moeten wij besparen”, zegt hij.

Volgens de landelijke politie zullen de besparingen bij de verkeerspolitie na de zomer worden geëvalueerd.

Bron: AD.nl / Het Laatste Nieuws
Fotografie: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen