vrijdag 26 april 2024

Bihr overgenomen door Arrowhead

Arrowhead Engineered Products (Arrowhead), een wereldleider in de distributie van onderdelen voor de vervangingsmarkt, en de aandeelhouders van Bihr hebben een overeenkomst gesloten voor de overname door Arrowhead van 100% van het aandelenkapitaal van Bihr, een toonaangevende Europese distributeur van onderdelen, accessoires en suitrusting voor motorfietsen, quads/ATV’s, fietsen en scooters. Deze transactie is onderworpen aan de raadpleging van de ondernemingsraad. De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 worden afgerond. Bihr, met hoofdzetel in Kontich, België, is aanwezig in 20 landen en verkoopt 350 merken en meer dan 200.000 SKU’s aan een netwerk van 15.150 detailhandelaars.

Never Ending Story: Norton Motorcycles lanceert vernieuwde V4SV

Alcopa investeerde, samen met de andere aandeelhouders, in Bihr in 2010 en leidde de Europese ontwikkeling van het bedrijf vanuit haar oorsprong in Frankrijk. Zij zijn overtuigd dat door de overname door Arrowhead, Bihr een echte wereldleider zal worden in een consoliderende industrie. Dit zal voor Bihr, haar klanten en haar werknemers een schat aan groeimogelijkheden opleveren.

De gecombineerde kracht van Bihr en haar 24-uurslevering in Europa met de steeds groter wordende merken, wereldwijde distributie en groeistrategie van Arrowhead zal een krachtig team vormen dat dealers een ruimere keuze aan direct beschikbare producten biedt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen