13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Lucky Explorer Project levert tenminste e-bikes voor motorrijders op

MV Agusta breidt het Lucky Explorer-project uit met e-bikes. De twee e-bikes – met trapondersteuning voor de segmenten e-enduro en e-gravel – werden gepresenteerd op de Eurobike in Frankfurt.

Lucky Explorer project: 15.000 pre-orders ontvangen

Het Lucky Explorer-project van MV Agusta, dat werd ingewijd met de presentatie van het prototype op de EICMA 2021, breidt zich nu uit naar de wereld van de e-bikes. Op de Eurobike in Frankfurt presenteerde MV Agusta twee nieuwe, trapondersteunde modellen voor de segmenten e-enduro en e-gravel. Beide zijn ‘gekleed’ in de iconische rood-witte kleurstelling, het symbool van het avontuur dat Cagiva begon in de 1978 Parijs-Dakar.

Lucky Explorer Project e-grind

Dit is een model ontworpen voor gebruik op gravelwegen. De sterke punt zijn een extreem licht carbon frame, terwijl hij wordt aangedreven door een Mahle X20-motor die rechtstreeks in de naaf van het achterwiel is geplaatst in combinatie met Campagnolo Ekar tandwieloverbrenging. De accu is 350 Wh, Fox Float AX verende voorvork, FSA-onderdelen, en 700x45c Pirelli Cinturato Gravel banden. Het resultaat is een lichte (13,5 kg) en compacte e-bike, geschikt voor wie zich van het asfalt wil wagen, maar zonder te overdrijven.

Lucky Explorer Project e-enduro

MV zelf presenteert het model als ‘de synthese van onvermoeibaar ontwerp en technische ontwikkeling met de visie om een oplossing te creëren die in staat is de precieze, betrouwbare en krachtige rijervaring te bieden die elke motorrijder verlangt’. De fiets wordt aangedreven door een beproefd Bosch Performance Line CXS-motor in combinatie met een Float-vork met 38mm-steekassen en een veerweg van 180 mm, SRAM XX1 AXS-derailleur en Fox Transfer Factory telescopische zadelpen. De wielen zijnvan  RaceFace Next R35 met 29×2.6” Vittoria Mazza banden.

Prijzen en beschikbaarheid

Op dit ogenblik heeft MV de verkoopprijzen nog niet bekendgemaakt.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen