Bijna klaar: Suzuki GSX-S1000

De naakte duizend van Suzuki slingert de geruchtenmolen al jaren aan, maar telkens blijkt het of een eenmalige special of photoshop. Geluk van korte duur dus.

De spionageplaat die Visordown wist op te snorren, lijkt ons nu het echte werk te tonen. Geluk van lange duur dus. De motor ziet er dusdanig compleet uit dat we durven te spreken van een productieklaar model. Overigens twijfelen we ook over de authenticiteit van het ‘spionage’ in spionagefoto hier, want er lijkt weinig moeite gedaan te zien iets te verdoezelen.

Zoals bijvoorbeeld het typeplaatje op het voorscherm, waar vrij duidelijk GSX-S1000 af te lezen is. Waar bij de sportmodellen de GSX gevolgd wordt door een rode R, lijkt Suzuki voor haar supernaked er een rode S neergezet te hebben. Uiterst sportieve intenties dus. En als we goed naar het frame kijken, lijkt ook dat behoorlijk van de sportieve kant van Suzuki’s onderdelenwarenhuis te komen. De achterbrug met name, want die lijkt rechtstreeks uit de GSX-R1000 geleend te zijn. 

Als zelfs een hoge pief van de Nederlandse Suzuki-importeur het bericht van Visordown deelt op Facebook, zegt dat meer dan genoeg. En het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat de GSX-S1000 komend najaar op de Intermot in Keulen debuteert of een maand later op de EICMA in Milaan. We zullen zien!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?