dinsdag 18 juni 2024

BikeBarn breidt uit met Indian Experience Center in Hoevelaken

Op 9 september opende BikeBarn, de officiële Indian Motorcycle-dealer, feestelijk zijn nieuwe vestiging in Hoevelaken. Gedurende de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de bouw en inrichting van een gloednieuw pand met maar liefst drie verdiepingen, gelegen langs de A1. Op het industrieterrein Overhorst prijkt nu een opvallend pand met opvallende uitstulpingen aan beide zijden van de showroom.

Het Bike-Barn ‘Experience Center’ is speciaal ontworpen om motorliefhebbers mee te nemen in de wereld van het oudste Amerikaanse motormerk, Indian Motorcycle. Bij binnenkomst op de begane grond worden bezoekers hartelijk ontvangen in het welkomstcenter, waar alle zaken met betrekking tot motorfietsonderhoud en servicevragen worden afgehandeld. Aan de achterzijde van het pand bevindt zich een moderne werkplaats, volledig uitgerust met de nieuwste apparatuur.

Een opvallende trap, direct bij de ingang, leidt naar de bovenste verdiepingen van het pand. Hier kunnen bezoekers een blik werpen op alle actuele modellen van Indian Motorcycle en de nieuwste IMC-accessoires en kleding verkennen. De eigenaren benadrukken dat het ook een plek is waar gelijkgestemde motorliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en een praatje kunnen maken, allemaal onder het genot van een kop ‘echt goede koffie’. Het nieuwe BikeBarn in Hoevelaken biedt motorliefhebbers een complete ervaring die de rijke geschiedenis en het vakmanschap van Indian Motorcycle weerspiegelt.

Indian Motorcycle-legende Burt Munro opgenomen in Sturgis Motorcycle Museum Hall of Fame

Begin

Koffie is voor Dirk Jan Emmens en Marcel Trapman een herinnering aan hoe het allemaal in 2021 begon. Als motorvrienden rijden ze al jaren samen en tijdens een koffiepauze op één van de ritten ontstond het idee voor het starten van een ‘Motor Experience Center’. Zij zien de opening van Bike-Barn te Hoevelaken dan ook als een hoogtepunt van hun lange vriendschap.

“We zijn enorm blij dat we de stap gezet hebben naar deze prachtige nieuwe locatie. Het gebouw heeft zowel binnen als buiten een unieke uitstraling die echt past bij onze visie van een Experience Center. Als dealer van Indian Motorcycle zijn we trots dat we de motoren kunnen tonen in een omgeving, die recht doet aan het ontwerp van dit bijzondere merk”, stellen Dirk Jan en Marcel, in een persbericht. Viktor van Leeuwen, directeur Indian Motorcycle Benelux, voegt toe: “Wij zijn trots het logo van Indian Motorcycle op het baanbrekende pand van Bike-Barn te mogen voeren. Met een locatie midden in het land zijn we nu nog beter zichtbaar voor alle fans en toekomstige rijders van Indian Motorcycle.”

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen