donderdag 2 februari 2023

Binnenkort: Benelli Leoncino Cross, TNT899, Imperiale 500 en TRK800

Benelli heeft zijn toekomstplannen uiteengezet. Het bedrijf wil groeien met een reeks motorfietsen met een cilinderinhoud tussen 250 en 1200cc, met één-, twee-, drie- en viercilindermotoren. Verwachte nieuwe Benelli modellen zijn Leoncino Cross, TNT899, Imperiale 500 en TRK800.

Het nieuws draait op volle toeren bij Benelli. Nu het doek van de 1200GT driecilinder toermotor is getrokken, kijken we uit naar wat er nog meer aanstaande is. Aanvankelijk plaagde Benelli met beeld van een nieuwe viercilindermotor verspreid, wat in feite leek op het blok dat in de MV Agusta F4 werd gebruikt. Daarna kondigde Benelli het nieuwe strategisch partnerschap met QJ-Motor Co. (eigenaar is van Benelli) aan. QJ-Motor Co gaat de distributie van motoren in China doen.

2021 Benelli TRK 502X

Fase 2

In een tweede fase zal de samenwerking zich ook op industrieel niveau ontwikkelen. Tegelijkertijd onthulde Benelli dat de toekomstplannen een 1000cc viercilinder motor en een nieuwe versie van de oude 900cc driecilinder bevatten. Het uiteindelijke plan is om een lijn modellen te hebben 250 tot 1200 cc, uitgerust met één-, twee-, drie- en viercilinder motoren.

Tijdens een bijdenkomst in China toonde Benelli met een sheet de vier motorfamilies. Aan het begin van de modellenlijn zie je een reeks luchtgekoelde eencilindermotoren met een inhoud van 250, 380 en 530cc. Waarschijnlijk zullen deze blokken gebruikt worden in de meer retro-modellen, zoals de Imperiale. Die krijgt ook een zwaardere uitvoering met een 530cc-blok. Waarschijnlijk zien we ook een van de blokken ook terug in de avonturenmotor van QJ-Motor. Die introduceerde onlangs de Turismo Sport 250.

Nieuwe reeks Benelli’s

Naarmate Benelli zich verder ontwikkelt, omvat het gamma vloeistofgekoelde paralleltwins  al 300, 500 en 750cc-motoren. Benelli belooft daar bovenop nog eens 400, 700 en 900cc-versies. Het wordt druk in de showroom. Wat toekomstige modellen betreft, heeft Benelli aangekondigd dat binnenkort TRK800 Adventure en een ‘Leoncino Cross’ worden geïntroduceerd. De laatste is gebaseerd op de huidige Leoncino scrambler.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen