13 C
Nederland
maandag 27 juni 2022

BMW K1600 Bagger op komst

In Duitsland werkt men hard aan een nieuwe versie van de BMW K1600, want bij het Britse MCN hebben ze patentbeelden weten te bemachtigen en andere media beschikken zelfs al over spionagefoto’s van de testmodellen. De K1600 in ‘bagger’-trim komt er dus echt!

Reken er maar op dat ‘ie dit najaar op de Intermot zijn debuut maakt, deze gladde K1600. BMW stuurt de bagger-K met de introductie rechtstreeks in het vaarwater van Honda’s F6B, met z’n bijzondere lijn, gestroomlijnde koffers en aangedreven door eveneens een zescilinder. 

Enige wat opvalt aan zowel de meest recente spionagefoto’s als de patentbeelden; die topkoffer. Hetgeen de F6B compleet onderscheidt van de Gold Wing is juist die ontbrekende topkoffer en dus cleanere achterzijde. Ook dat maakte van bovenstaande 101 Concept een compleet andere motor dan de K1600GTL. Zoals het er vooralsnog uitziet, wordt het ‘gewoon’ een K1600GTL met wat gestroomlijndere, naar beneden aflopende koffers. Of dat de doorslag geven kan?

ONDERSCHEID
Het verschil lijkt te klein om het echte onderscheid te maken. Maar het is nog geen oktober, dus BMW heeft nog even er wat van te maken. Trouwens, als BMW dan toch bezig is een nieuw K1600-model in de markt te zetten, dan zagen wij graag alsnog een K1600S, als het even kan…

Foto: BMW Motorrad

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen