BMW K1600 Bagger op komst

In Duitsland werkt men hard aan een nieuwe versie van de BMW K1600, want bij het Britse MCN hebben ze patentbeelden weten te bemachtigen en andere media beschikken zelfs al over spionagefoto’s van de testmodellen. De K1600 in ‘bagger’-trim komt er dus echt!

Reken er maar op dat ‘ie dit najaar op de Intermot zijn debuut maakt, deze gladde K1600. BMW stuurt de bagger-K met de introductie rechtstreeks in het vaarwater van Honda’s F6B, met z’n bijzondere lijn, gestroomlijnde koffers en aangedreven door eveneens een zescilinder. 

Enige wat opvalt aan zowel de meest recente spionagefoto’s als de patentbeelden; die topkoffer. Hetgeen de F6B compleet onderscheidt van de Gold Wing is juist die ontbrekende topkoffer en dus cleanere achterzijde. Ook dat maakte van bovenstaande 101 Concept een compleet andere motor dan de K1600GTL. Zoals het er vooralsnog uitziet, wordt het ‘gewoon’ een K1600GTL met wat gestroomlijndere, naar beneden aflopende koffers. Of dat de doorslag geven kan?

ONDERSCHEID
Het verschil lijkt te klein om het echte onderscheid te maken. Maar het is nog geen oktober, dus BMW heeft nog even er wat van te maken. Trouwens, als BMW dan toch bezig is een nieuw K1600-model in de markt te zetten, dan zagen wij graag alsnog een K1600S, als het even kan…

Foto: BMW Motorrad

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.