Einde van de K1300S in zicht

Voor het weekend kwam BMW met het nieuws dat ze voor 2015 met de Motorsport uitvoering van de K1300S komen. Wat dieper in de materie duiken leert dat het waarschijnlijk een uitzwaaimodel betreft, en dat de K1300S in Motorsport-trim dus de allerlaatste K1300S is.

BMW vermeldt namelijk ook dat alle andere kleuren voor 2015 komen te vervallen, wat dus betekent dat het fiks duurdere Motorsport-model het enige model is dat overblijft van de K1300S-reeks. En dat is op z’n zachtst gezegd vreemd, aangezien van het sportgamma van BMW – bestaande uit de S1000RR, de HP4 en de K1300S – de 1300cc viercilinder het afgelopen jaar het best verkocht werd. 

Aangezien BMW de K1300GT inmiddels al vervangen heeft door de zescilinder K1600GT, is er gedegen kans dat er een K1600S aan zit te komen als BMW’s nieuwe hypersportmachine. Die gedachtegang wordt kracht bijgezet door het feit dat al in 2011 de eerste geruchten opdoken dat BMW met zowel een naakte als een sportieve K1600 bezig was. Een eventuele introductie van een dergelijk model zou logischerwijs in Duitsland op de Intermot plaatsvinden, wellicht al dit najaar.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.