BMW verbreekt verkooprecord

Voor BMW Motorrad was 2016 een goed jaar. De fabrikant heeft met ruim 145.000 stuks bijna zes procent meer motoren verkocht. Hiermee verbroken de Duitsers hun eigen verkooprecord voor de zesde keer op rij. Ook in Nederland stond BMW aan de top. De R 1200 GS was in ons land de best verkochte motor. Deze GS is dan ook de verkooptopper van de Duitsers en is goed voor ruim de helft van de verkochte motoren.

Hoewel het vergeleken met de Europese nog kleine markten zijn voor BMW, verkocht de fabrikant uit Beieren in China (52.7 %) en Thailand (42.1 %) aanzienlijk meer motoren. Toch blijft de thuismarkt voor BMW de grootste. Daar werden bijna 25.000 motoren verkocht. De ambities voor de fabrikant zijn duidelijk. De Duitsers verwachten veel van hun nieuwe Bagger en de lichte GS, die dit jaar voor het eerst uitkomen. Tegen 2020 wil het bedrijf nóg meer motoren verkopen. “We zijn goed op weg om ons target van 200.000 verkochte motoren in 2020 te gaan halen”, aldus Stephan Schaller van BMW Motorrad.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.