BMW komt met K1600B

We vermoedden al eerder de komst van deze BMW en nu komt hij er ook. Wel een bijzondere move van BMW. Niet in hun thuisland tijdens de Intermot deze nieuwe motor onthullen, maar het nieuws een paar dagen later in Amerika verspreiden. Een reden zou kunnen zijn dat met Amerika’s motto ‘the bigger, the better’ de K1600(B) daar meer aansluiting vindt dan in Nederland. En het woord ‘Bagger’ op z’n Amerikaans uitspreken natuurlijk wel een beter gevoel oplevert.De K1600GT zagen we wel al op de Intermot, dit is dus de ‘Bagger’-versie. De krachtbron is hetzelfde. Een zes-in-lijn met 160 pk. De Bagger heeft een lage, cleane achterkant en koffers met geïntegreerde verlichting. Daarnaast zien we vergeleken met de K1600GT verchroomde dempers die parallel staan met de grond. Het achterspatbord is opklapbaar om het losmaken van het achterwiel te vergemakkelijken. Wat het manoeuvreren met dit zwaargewicht moet vergemakkelijken is een optionele achteruitversnelling. Een quickshifter zouden we het niet willen noemen, maar met de zogenaamde Shift Assistant Pro zou schakelen zonder koppelingshendel kunnen. Daarnaast rust BMW de Bagger uit met BMW’s Dynamic ESA oftewel elektronische veerafstelling.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.