20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

Britten V2 is kinderspeelgoed

Als je zo nodig een replica van de Britten V1000 wilt maken, doe je de legendarische superbike tekort met een lullig schaalmodelletje. Een 1:1 schaalmodel van Lego is wel een passende ode.

De legendarische Britten V1000 staat volkomen terecht bekend als technisch hoogstandje. Hetzelfde geldt voor deze levensgrote replica van Lego. Vermoedelijk kan dit speelgoed zelfs op de goedkeuring van wijlen John Britten (bekijk hier zijn verhaal) zelf rekenen. De replica van de V-twin is geen uit de hand gelopen grap, maar een kolfje naar de hand van Ryan McNaught. Deze meneer noemt zichzelf een Lego-professional.

Nog veel meer moois

McNaught, ook wel bekend als de Brickman, heeft wel meer hoogstandjes op zijn naam staan. Wie op zijn Flickr album kijkt ziet er onder meer een Honda Civic van Lego. Een Harley-Davidson passeert ook de revue. Brickman beperkt zich niet tot voertuigen, hele steden en iconische gebouwen als de Arc de Triomphe komen voorbij.

Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen