maandag 11 december 2023

Can-Am gaat Origin en Pulse produceren in nieuwe fabriek in Mexico

De volledig elektrische modellen zullen in maart 2024 in productie gaan.

Can-Am kondigde zijn triomfantelijke terugkeer naar de motorfietsmarkt aan tijdens het 2023 Club BRP (Bombardier Recreational Products) evenement op 8 augustus 2022. Het merk deed tijdens de introductie een beroep op zijn off-road erfgoed, maar met de volledig elektrische Origin dual-sport en de Pulse roadster slaat het Canadese bedrijf een heel andere weg in.

Behalve dat Can-Am enkele prototypes en conceptrenders presenteerde, onthulde het alleen dat een volledig nieuwe Rotax E-Power elektrische motor beide modellen zal aandrijven. Helaas moeten we wachten tot augustus 2023 om de actieradius, het vermogen en de oplaadtijden van de Origin en Pulse te ontdekken, maar BRP laat er geen gras over groeien.

Met de Can-Am Ryker Rally op de speedway

Minder dan twee maanden na die onthulling is het bedrijf al begonnen met de bouw van een nieuwe EV-fabriek in Querétaro, Mexico. De nieuwe fabriek zal voornamelijk de elektrische tweewielers van Can-Am produceren. BRP plaatst de EV-fabriek naast de huidige campus in Querétaro, Mexico, waar Sea-Doo waterscooters en ROTAX-motoren worden geproduceerd.

Om de gedenkwaardige gebeurtenis te vieren, hield BRP op 3 oktober 2022 een ceremonie. De top van BRP verwelkomde plaatselijke functionarissen zoals burgemeester Luis Nava van Querétaro en de minister van Duurzame Ontwikkeling van Querétaro, Tania Palacios, samen met de Canadese ambassadeur in Mexico, Graeme C. Clark.

“We hebben ons voorgenomen om ons motorerfgoed terug te winnen met de lancering van een reeks elektrische tweewielers, en we bereiden ons voor op de uitvoering van ons plan,” verklaarde Sandy Scullion, voorzitter van de BRP Powersports Group. “We kijken uit naar de productie van de eerste elektrische Can-Am motorfietsen voor een nieuwe generatie liefhebbers.”

BRP meldt dat de nieuwe faciliteit in maart 2024 start met de Origin en Pulse productie. Can-Am hoopt de eerste eenheden tegen de zomer van 2024 aan klanten te leveren. Het bedrijf beweert ook dat de fabriek 500 nieuwe banen zal opleveren en dat het tijdens de bouw gebruik zal maken van duurzame LEED-goedgekeurde materialen.

Zomer 2024 lijkt misschien nog een lange tijd om te wachten, maar we zijn benieuwd wat Can-Am de elektrische motorfietsmarkt brengt wanneer de Origin en Pulse van de band rollen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen