dinsdag 18 juni 2024

Chinese Fabrikant Jonway debuteert met de V400 Cruiser in Europa

Als je aan een cruiser denkt, denk je waarschijnlijk aan machines van Harley-Davidson en Indian. Over het algemeen hebben deze relaxte machines een lange wielbasis, grote motoren en zijn ze voorzien van chroomaccenten waardoor ze een “custom rechtstreeks uit de fabriek” gevoel krijgen. Maar in Europa en Azië is het idee van een 1.800cc cruiser eigenlijk alleen maar een idee, en niet echt praktisch in de echte wereld.

Natuurlijk hebben we in de Amerikaanse markt cruisers met een kleinere cilinderinhoud, zoals de Honda Rebel 500, maar motoren als deze worden bijna altijd geassocieerd met beginnende rijders. In Europa is er echter een groeiende trend van cruisers met een kleinere cilinderinhoud – waarvan de meeste afkomstig zijn van Chinese fabrikanten – die het design van Amerikaanse V-twins nabootsen, maar dan in veel kleinere, praktischere pakketten. De V400 van Jonway is een goed voorbeeld hiervan.

Wolverine XS 800: Chinese cruiser met absurd grote achterband

Het Chinese merk is al enige tijd actief in Europa, maar de producten bestonden voornamelijk uit woon-werkverkeerfietsen en scooters. Met de V400 lijkt het merk een stapje verder te gaan. Met een design duidelijk geïnspireerd door de cruisers van Indian, straalt de V400 een gevoel van grootte uit dankzij zijn lage zithoogte, ontspannen ergonomie en brede banden. Het feit dat Jonway een kleine rijder als model heeft gekozen, heeft hier ook aan bijgedragen. Op zichzelf is het duidelijk dat de ontwerpers van de Jonway V400 de Indian Scout als referentiepunt hebben gebruikt voor deze motorfiets.

Wat prestaties betreft, wordt de Jonway V400, zoals de naam al suggereert, aangedreven door een 400cc V-twin motor die is afgestemd op een vermogen van maximaal 33 pk en 20 pond-voet koppel – nogal bescheiden vermogenscijfers, aangezien de Honda Rebel 500 47 pk levert en de Benelli 502C 48 pk. De V400 heeft omgekeerde voorvorken die niet verstelbaar zijn, en een achterste monoshock met verstelbare veervoorspanning. Hij wordt tot stilstand gebracht met voor- en achterremschijven voorzien van dual-channel ABS.

In de Franse markt heeft Jonway de V400 gelanceerd in vier kleurstellingen: oranje, rood, groen en zwart. De prijs is 5.990 euro.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen