maandag 15 juli 2024

‘Geluidsonderzoek laat zien dat motorrijders echt wel met geluid bezig zijn’

‘Moeten we niet eens een geluidsonderzoek onder motorrijders doen?’ Wie het wanneer precies opperde tijdens de redactievergadering weten we al lang niet meer, maar dat de impact van deze vraagstelling groot is, werd al snel duidelijk. Van 100 ingevulde onderzoeksformulieren – waar we stiekem al blij mee waren – liep het aantal al snel op naar 500, 750 om uiteindelijk na slechts een paar uur al op 1.000 uit te komen. Geloof het of niet, inmiddels staat de teller op ruim 10.000 ingevulde formulieren. Bizar! En het laat eindelijk in cijfers zien dat motorrijders echt wel met geluid bezig zijn, wat anderen ook mogen roepen.

Motor.NL Geluidsonderzoek 2023 resultaten: de vrijheid is weg

De conclusies van ons grote geluidsonderzoek kun je hier lezen, maar ik kan je nu al verklappen dat de resultaten echt wel interessant zijn. Daarom hoop ik van harte dat ook onze ‘tegenstanders’ de uitkomsten van ons meer dan een beetje valide onderzoek in ieder geval willen lezen. Ter verdieping in de groep waarover al jaren zoveel onzin wordt verkondigd. Zoals bijvoorbeeld door Paul Blom, raadslid voor de Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug. Hij postte op 17 april een filmpje op Twitter met als sarcastisch onderschrift ‘lekker toeren met vrienden…’. Oké, op het filmpje kwamen wat veel motoren achter elkaar voorbij, maar geen motorrijder reed snoeihard, ik heb geen wheelie gezien en geen motorrijder maakte onnodig geluid. Sterker nog: iedereen ging keurig aan de kant voor de filmende wandelaar en er volgde zelfs een groet. Want zo zijn wij. Er zijn een paar uitzonderingen die misschien ietsje harder klinken dan de rest. Met de nadruk op de rest!

Maar uit de Twitter-reacties op het filmpje blijkt alweer dat dit soort filmpjes enorm tegen ons werken. ‘Kunnen die midlifecrisis niet gewoon in hun mancave blijven plakken?’, ‘Vreselijk Paul, medeleven!!’, ‘Ze maken zichzelf belachelijk, maar het einde is in zicht’. En dat onder een filmpje waar dus eigenlijk helemaal niets gebeurt…

Lieve Paul, ik hoop van harte dat ook jij de tijd neemt om onze onderzoeksresultaten door te nemen en anders mag je mij altijd bellen. Of ga een keer mee om lekker te toeren met vrienden, want daar word je altijd een blijer mens van!

Check het filmpje van Paul:

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

1 Reactie

  1. Ik ben zelf motorrijder (BMW). Ik knutsel regelmatig in een schuur op plm. 100m van de lekdijk. Ik kan U vertellen dat ik me kapot schaam over het gedrag van mijn collega motorrijders. Het niet hebben van enige demping in de uitlaten is zo’n beetje de norm bij de individuele rijders op de dijk. Dit filmpje van een aantal motorrijders die blijkbaar in groter verband een tochtje maken (toerrit?) is absoluut niet representatief omdat er rustig gereden wordt. Het is dus een onzin verhaal van de redactie om zaken goed te praten. Voor velen geldt dat als ze de vrije (gas) hand hebben het een ander verhaal is en vliegen de decibellen je om de oren. Ik heb diep medelijden met de mensen die aan de dijk wonen. (Ik niet gelukkig). Het is dus zo dat een stelletje idioten die het sportief en/of stoer vinden vinden om een bak herrie te maken, terwijl ze een snelle tijd over de dijk willen zetten, het verpesten voor de rest. Met vriendelijke groet, K. Rigter

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen