donderdag 28 september 2023

‘Geluidsonderzoek laat zien dat motorrijders echt wel met geluid bezig zijn’

‘Moeten we niet eens een geluidsonderzoek onder motorrijders doen?’ Wie het wanneer precies opperde tijdens de redactievergadering weten we al lang niet meer, maar dat de impact van deze vraagstelling groot is, werd al snel duidelijk. Van 100 ingevulde onderzoeksformulieren – waar we stiekem al blij mee waren – liep het aantal al snel op naar 500, 750 om uiteindelijk na slechts een paar uur al op 1.000 uit te komen. Geloof het of niet, inmiddels staat de teller op ruim 10.000 ingevulde formulieren. Bizar! En het laat eindelijk in cijfers zien dat motorrijders echt wel met geluid bezig zijn, wat anderen ook mogen roepen.

Motor.NL Geluidsonderzoek 2023 resultaten: de vrijheid is weg

De conclusies van ons grote geluidsonderzoek kun je hier lezen, maar ik kan je nu al verklappen dat de resultaten echt wel interessant zijn. Daarom hoop ik van harte dat ook onze ‘tegenstanders’ de uitkomsten van ons meer dan een beetje valide onderzoek in ieder geval willen lezen. Ter verdieping in de groep waarover al jaren zoveel onzin wordt verkondigd. Zoals bijvoorbeeld door Paul Blom, raadslid voor de Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug. Hij postte op 17 april een filmpje op Twitter met als sarcastisch onderschrift ‘lekker toeren met vrienden…’. Oké, op het filmpje kwamen wat veel motoren achter elkaar voorbij, maar geen motorrijder reed snoeihard, ik heb geen wheelie gezien en geen motorrijder maakte onnodig geluid. Sterker nog: iedereen ging keurig aan de kant voor de filmende wandelaar en er volgde zelfs een groet. Want zo zijn wij. Er zijn een paar uitzonderingen die misschien ietsje harder klinken dan de rest. Met de nadruk op de rest!

Maar uit de Twitter-reacties op het filmpje blijkt alweer dat dit soort filmpjes enorm tegen ons werken. ‘Kunnen die midlifecrisis niet gewoon in hun mancave blijven plakken?’, ‘Vreselijk Paul, medeleven!!’, ‘Ze maken zichzelf belachelijk, maar het einde is in zicht’. En dat onder een filmpje waar dus eigenlijk helemaal niets gebeurt…

Lieve Paul, ik hoop van harte dat ook jij de tijd neemt om onze onderzoeksresultaten door te nemen en anders mag je mij altijd bellen. Of ga een keer mee om lekker te toeren met vrienden, want daar word je altijd een blijer mens van!

Check het filmpje van Paul:

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image