dinsdag 16 juli 2024

Wolverine XS 800: Chinese cruiser met absurd grote achterband

De Wolverine XS 800 is het nieuwste model dat uit de assemblagelijn van de Chinese fabrikant Xiang Shuai rolt.

Xiang Shuai is een relatief nieuw motorfietsmerk uit China. Duidelijk geïnspireerd door de chopper en cruiser scene uit de VS, heeft het merk een behoorlijke inspanning geleverd – hoewel een cringey een – om de styling en het karakter van Amerikaanse cruisers over te nemen. Dit is het duidelijkst bij zijn “Brotherhood” serie van cruisers met een bizarre styling.

Een volledig aangeklede bagger voor achtduizend euro?

Zo heeft Xiang Shuai heeft elk gevoel van bruikbaarheid overboord gegooid met de nieuwe Wolverine XS 800. Het meest opvallende kenmerk van de Wolverine XS 800 is namelijk de idioot brede achterband. Met zijn 360 millimeter is hij breder dan welke andere motorfietsband ook, en de kans is groot dat je, als het tijd is om hem te vervangen, beperkt bent tot een zeer kleine selectie van merken. We denken dan ook niet dat grote bandenfabrikanten de moeite zullen nemen om banden te maken die zo breed zijn voor deze cruiser. Momenteel bieden alleen Avon en Vee banden in deze maat aan. De 288 kilogram wegende Wolverine XS 800 is uitgerust met banden van een Chinees merk genaamd Kingtyre.

288 kilogram lijkt misschien niet zo zwaar voor een grote cruiser, maar het is belangrijk te melden dat de Wolverine XS 800 ook niet gezegend is met een krachtige, koppelrijke motor. Hij heeft een 800cc V-twin motor met slechts 52 pk en 42 lb-ft aan koppel, dus verwacht geen opwindende acceleratie of topsnelheid.

Bron: RideApart

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen