dinsdag 16 juli 2024

Collin Veijer verlengt bij LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP voor 2024

Collin Veijer blijft ook in 2024 voor LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP uitkomen, in de Moto3-klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De 18-jarige coureur uit Staphorst heeft zijn huidige contract verlengd en gaat zijn tweede seizoen bij het team in. Hij vormt komende jaar een team met de Japanner Tatsuki Suzuki.

Beeld: collinveijer.com

Veijer had een veelbelovend debuutseizoen als Grand Prix-coureur in het LIQUI MOLY Husqvarna-team. Daarom heeft hij nu besloten om zijn samenwerking met het Duitse team voort te zetten in 2024. De jonge coureur heeft zich als doel gesteld om in 2024 een constante voorhoedecoureur te worden in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Collin Veijer eerste race op Assen: P7 in thuisrace zonder thuisvoordeel

Collin Veijer: “Ik ben erg blij dat ik volgend jaar met dit team kan blijven werken. Ik denk dat we het op dit moment erg goed doen en ik hoop dat we dit volgend seizoen op deze manier kunnen voortzetten. Ik ben erg blij dat het team in mij gelooft, dus laten we hopen dat we het nog beter kunnen doen. Ik ben dankbaar voor de sponsors die dit mogelijk maken. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar en hoop dat we ons werk kunnen voortzetten, maar we zullen zien hoe het gaat. Ik ben superblij.”

Na het vertrek van zijn huidige teamgenoot Ayumu Sasaki, krijgt Veijer komend seizoen een nieuwe teamgenoot. Het team heeft de 26-jarige Tatsuki Suzuki aangetrokken als opvolger van Sasaki. Sasaki gaat maakt namelijk volgend jaar de overstap naar de Moto2-klasse.

Jürgen Lingg, teameigenaar & teammanager Moto2: “Collin heeft ons al laten zien wat hij kan in de Moto3 en we zijn enthousiast over wat hij in zijn tweede seizoen kan doen. Tatsuki zal ons belangrijke feedback geven voor de ontwikkeling op en naast de motor.”

Collin Veijer Assen 2023
Foto: Henk Keulemans
Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen