donderdag 22 februari 2024

Dainese introduceert drie nieuwe airbagpakken

In 2000 introduceerde Dainese het eerste motor airbag systeem ter wereld. Nu, bijna 25 jaar later, brengt Dainese drie nieuwe pakken uit. Deze pakken beschikken over de nieuwste generatie D-air airbags: het D-air RACING SHIELD 3X systeem.

Het systeem heeft dus aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van eerdere generaties. Met behulp van een app kan de rijder namelijk het systeem zelf tot wel drie keer resetten na een crash. Dat gebeurd door simpelweg een nieuw gaspatroon te plaatsen. De app biedt ook de mogelijkheid om te kiezen tussen circuit- of straatgebruik. Hierdoor is er voor elke situatie een optimaal algoritme.

Dainese introduceert Custom Works Boots: racelaarzen in eigen ontwerp

De drie pakken waarin het Racing Shield 3X systeem te vinden is, zijn de Mugello 3, Misano 3 en Misano 3 WMN. Het toonaangevende racepak Mugello 3 wordt gebruikt in de MotoGP en heeft hoogwaardig geperforeerd kangoeroeleer als basis, evenals strategisch geplaatste stretchpanelen en verwisselbare titanium hard-parts op schouders, knieën en ellebogen. Het Veloce Racing Neck systeem zorgt voor minder druk op de nek en meer bewegingsvrijheid. Door uitvoerig ontwikkelingswerk biedt de Mugello 3 meer comfort en bescherming bij een lager gewicht.

(De Dainese Misano 3)

Dainese Misano

De Misano 3 is afgeleid van de Mugello 3 en heeft geperforeerd D-Skin 2.0 volnerf rundleder als basismateriaal in plaats van kangoeroeleer, en aluminium hard-parts in plaats van titanium. Beide pakken hebben een uitneembare, wasbare liner en vervangbare knie- en elleboogsliders, evenals vernieuwde zelfblokkerende polssluitingen. Er is ook een speciale versie van de Misano 3 voor dames, genaamd Misano 3 WMN. Beide pakken kunnen op maat worden gemaakt via het Dainese Custom Works programma, waarbij de technologie volledig aan persoonlijke voorkeuren kan worden aangepast.

De prijzen van de pakken zijn als volgt:

– De Dainese Mugello 3: €4499,95

– Dainese Misano 3: €2499,95

– Dainese Misano 3 WMN: €2499,95

Vervangbare D-air patronen zijn verkrijgbaar voor 109,95 euro. Alle pakken zijn beschikbaar in verschillende maten en kunnen ook op maat worden gemaakt.

Dainese Misano
De Dainese Misano 3 WMN
Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen