donderdag 22 februari 2024

Collin Veijer genomineerd voor Held van de Maand

Collin Veijer is genomineerd als één van de sporters voor de ‘Held van de Maand’, door het medium Helden. De 18-jarige Liqui Moly Husqvarna Intact GP-coureur won recentelijk nog de Moto3 race van de Grand Prix van Maleisië, waarmee hij de eerste Nederlandse Grand Prix winnaar werd in 33 jaar.

De historische triomftocht van Collin Veijer in Maleisië in beeld

Helden Magazine organiseert maandelijks de verkiezing van de Held van de Maand, waarbij ze op zoek gaan naar sporters die opvallen vanwege hun inspirerende verhalen, prestaties of maatschappelijke impact. De nominaties voor de maand november zijn baanwielrenner Jeffrey Hoogland, voetbalster Sherida Spitse, motorcoureur Collin Veijer, fietsster Fem van Empel en schaatser Kjeld Nuis. Het uiteindelijke resultaat wordt bepaald door de bezoekers van Helden’s social mediakanalen.

De genomineerden

Jeffrey Hoogland – Koning van de kilometer Jeffrey Hoogland verbeterde het wereldrecord. Na de WK in Glasgow moest alles wijken om het record van de Fransman François Pervis te verbreken op de kilometer. Hij reed maar liefst 0,896 seconden van het tien jaar oude record af.

 Sherida Spitse – Ajax-aanvoerster Sherida Spitse loodste haar ploeg naar een prachtige overwinning in de Champions League. Voor het eerst speelden de vrouwen in de Johan Cruijff ArenA, waar Paris Saint-Germain met 2-0 werd verslagen. Sherida maakte de tweede goal. Sherida maakte de opmars van het Nederlandse vrouwenvoetbal van jongs af aan mee. Ze debuteerde op haar zestiende al in het Nederlands elftal en speelde in de Eredivisie onder andere voor SC Heerenveen en FC Twente.

Collin Veijer – De pas 18-jarige motorcoureur Collin Veijer schreef geschiedenis. Hij won de Moto 3 Grand Prix van Maleisië en werd zo de eerste Nederlandse winnaar sinds 1990. Tijd om feest te vieren was er niet. Voor de camera’s vertelde Collin dat hij alweer bezig was met de volgende race in Qatar. Na een droogte van 33 jaar is er weer hoop voor de Nederlandse motorsportliefhebbers.

Fem van Empel – Vanaf het moment dat Fem van Empel aan de start stond bij de elite, begon ze al met winnen. Er lijkt geen maat op haar te staan. Afgelopen maand prolongeerde ze haar Europese titel in het veldrijden. Ze vermorzelde de concurrentie. Het ging niet zo makkelijk als dat het eruit zag, gaf Fem na afloop aan. Ze reed met negatieve gedachtes rond en vond het moeilijk om de positieve vibe erin te houden. Nergens voor nodig. Fem won dit seizoen alle races waar ze van start ging.

Kjeld Nuis – Kjeld Nuis pakte een dubbelzege tijdens het wereldbeker weekend in Beijing. Zowel op de 1000 als de 1500 meter was hij de sterkste. Twee jaar geleden tijdens de Spelen won Kjeld de 1500 meter op dezelfde baan. Een mooie terugkeer op zijn olympische troon. Daarnaast wist hij zich twee jaar geleden niet te kwalificeren voor de 1000 meter op de Spelen. In Beijing was het tijd voor zijn revanche, zei Kjeld na afloop.

MOTO3: Zeven stellingen voor GP-winnaar Collin Veijer

Vorige winnaars

De winnaar van de Held van de Maand-verkiezing is ook automatisch genomineerd voor de Held van het Jaarpublieksverkiezing. De Held van het Jaar wint een Schoolplein14 van de Johan Cruyff Foundation en een sieraad van GASSAN. Eerdere Held van de Maand-verkiezingen werden dit jaar bijvoorbeeld gewonnen door: Jutta Leerdam, Femke Bol, Lutsharel Geertruida, Sifan Hassan, Quilindschy Hartman, Maarten van der Weijden, Laura Aarts, Max Verstappen en Anne Luijten. Stemmen op Collin Veijer kan tot en met donderdag 30 november via helden.media/heldvandemaand

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen