De Ducati Scrambler Desert Sled

Zoals de naam zou moeten doen vermoeden is de Scrambler Desert Sled er eentje waarmee je off-road zou kunnen rijden. Volgens Ducati’s CEO op de persconferentie vanmiddag houdt vooral de vering je niet tegen om van het verharde af te wijken. Naast de Scrambler Café Racer presenteerde Ducati op de EICMA ook de Scrambler Desert Sled.Ten opzichte van de –nu wel erg grote- scramblerfamilie heeft deze een nieuwe achterbrug en een nieuw stuur. Het zwart gespoten blok voldoet aan Euro4 en ademt uit via twee aluminium pijpen met roestvrijstalen behuizing. De spaakwielen zijn 19 inch voor, 17 inch achter. Het rubber waarmee Ducati hem origineel uitrust zijn Pirelli Scorpion Rally STR banden met een diep profiel.

In tegenstelling tot de Café Racer, heeft de Desert Sled een lang zadel en een kentekenplaathouder vanonder het achterkantje. Om alles wat je tegenkomt in de woestijn aan de achterkant te kunnen dempen heeft Ducati de Scrambler Desert Sled een nieuwe achterschokbreker gegeven. Met deze nieuwe telg wordt de scrambler-familie uitgebreid naar negen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?