zondag 24 september 2023

Documentaire over Zwarte Cross vanaf oktober in bioscoop en op Videoland

De Zwarte Cross bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt gevierd met een documentaire. De film, die Zwarte Cross: Vaak Bu-J Te Bang heet, gaat in oktober in première bij Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. Daarna is de documentaire vanaf 9 oktober te zien in 25 Pathé-bioscopen en vervolgens vanaf 24 oktober bij streamingdienst Videoland.

Zwarte Cross: Frans Bauer & Tante Rikie gaan voor nummer 1 hit met ‘Hoofd, schouders, knie en teen’ 

De documentaire is gemaakt door Floor van der Kemp en Lars Gierveld, die de mensen achter het festival volgden. In de documentaire wordt het verhaal belicht over ‘een jongensdroom’ van twee vrienden, ‘die begon met 1.000 bezoekers op een veldje in Hummelo en uitgroeide tot een van de grootste festivals van Europa met jaarlijks 220.000 bezoekers’.

De film, geproduceerd door De Coproducent, neemt kijkers mee in het ontstaan van de Zwarte Cross in 1997 en de 25 jaar daarna. Ook ‘Tante Rikie’ komt in de film voorbij, de directrice die dit jaar afzwaaide. In de film worden camerabeelden van de vader van medeoprichter Hendrik Jan Lovink getoond. Zijn vader legde de eerste Zwarte Cross vast en maakte ook de jaren daarna veel beelden.

Draait de Zwarte Cross nog om motoren? In 2014 maakte Motor.NL een reportage:

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image