maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Droomreis Pyreneeën: paradijs voor motorrijders

De Pyreneeën staan al lang bekend als een paradijs voor motorrijders. Maar vooral offroad-liefhebbers kunnen hun hart ook ophalen in deze bergketen op de Spaans-Franse grens, helemaal van de Middellandse Zee tot aan de Atlantische Oceaan.

Met Touratech als ontwikkelaar van Adventure Country Tracks en Edelweiss’ kennis van het opzetten en uitvoeren van memorabele motortours, leek een bundeling van krachten een natuurlijke conclusie. En zo geschiedde. De Pyrenees Unpaved is zoveel mogelijk gebaseerd op de originele ACT, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort dat je van Edelweiss mag verwachten.

Je brengt meer dan de helft van de tijd door op onverharde wegen die van alles kunnen zijn: van boswegen tot ruwe bergpaden. Ze zijn hier en daar steiln, nat en modderig na regenval, zelfs een rivierdoorwading is mogelijk. Wat al deze paden gemeen hebben, is hun afgelegen ligging; ze leiden je diep het binnenland in, waar het land ongerept lijkt en het landschap prachtig. Natuurlijk zijn de verharde gedeelten ook mooi en ze bieden een – soms zeer gewaardeerde – afwisseling van de stoffige passages.

Je hoeft geen enduro-prof te zijn om aan deze tour deel te nemen, maar je moet wel zelfvertrouwen hebben met enige positieve offroad-ervaring. Als je het leuk vindt om een paar dagen ‘van de radar’ te gaan en de uitdaging van het offroad-rijden te combineren met het comfort en de veiligheid van een Edelweiss-tour met gids, dan is deze tocht iets voor jou.

De tocht is ontworpen voor solorijders.

Lees hier alles over Pyrenees Unpaved.

Droomreis Pyreneeën

Over Edelweiss Bike Travel

Sinds 1980 organiseert Edelweiss Bike Travel motorreizen in stijl. De reizen staan synoniem voor kwaliteit, betrouwbaarheid, deskundigheid en know-how. Niet voor niets hanteren ze het motto ‘The best ride there is’. Ruim 46.000 motorrijders zullen dat beamen.

Lees hier alles over Pyrenees Unpaved.

Tourdata

17 – 25 juni 2023
30 september – 8 oktober 2023
15 – 23 juni 2024
28 september – 6 oktober 2024
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen