donderdag 28 maart 2024

Ducati Multistrada 950 voor gemeentepolitie Bologna

De gemeentepolitie van Bologna kiest voor de Ducati Multistrada 950. 25 Ducati Multistrada 950’s worden geleverd aan de afdeling Verkeersveiligheid van de Gemeentepolitie van Bologna. Ze zijn voorzien van speciale apparatuur. In 2006 koos de politie voor de Ducati Multistrada 620.

De ceremonie voor de levering van 25 Ducati Multistrada 950’s voor de afdeling Verkeersveiligheid, sectie motorrijders, van de Gemeentepolitie werd afgelopen donderdag gehouden in aanwezigheid van burgemeester Virginio Merola, Politiecommandant Romano Mignani en Ducati CEO Claudio Domenicali.

Yamaha FJR1300AE: de nieuwe nationale politiemotor van Italië

De aanbesteding werd vorig jaar uitgeschreven en gewonnen door Ducati. De samenwerking met de Gemeentepolitie van Bologna en Ducati begon in 1970:

  • 1970 Ducati Mark 450 T
  • 1974 Ducati 750 GT
  • 1981 Ducati Pantah 660 TL
  • 2006 Ducati Multistrada 620

De Ducati Multistrada 950 is de standaardversie met 113 pk en is uitgerust met een zesassig IMU, bochten-ABS en een Vehicle Hold Control-systeem. Het geplande onderhoud dat door Ducati wordt uitgevoerd, maakt deel uit van het overeengekomen leveringscontract.

Ducati Multistrada 950

De uitrusting van de Ducati Multistrada 950 omvat verder verwarmde handgrepen, beugels, zijkoffers met speciale EHBO-kit, interne tassen en drie LED-knipperlichten, tweekleurige sirenes voor het rijden in het verkeer en Motorola-radioapparatuur voor de communicatie. Dat alles wordt gecontroleerd door een centraal systeem met verlichte en waterbestendige knoppen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen