Ducati Multistrada 950 voor gemeentepolitie Bologna

De gemeentepolitie van Bologna kiest voor de Ducati Multistrada 950. 25 Ducati Multistrada 950’s worden geleverd aan de afdeling Verkeersveiligheid van de Gemeentepolitie van Bologna. Ze zijn voorzien van speciale apparatuur. In 2006 koos de politie voor de Ducati Multistrada 620.

De ceremonie voor de levering van 25 Ducati Multistrada 950’s voor de afdeling Verkeersveiligheid, sectie motorrijders, van de Gemeentepolitie werd afgelopen donderdag gehouden in aanwezigheid van burgemeester Virginio Merola, Politiecommandant Romano Mignani en Ducati CEO Claudio Domenicali.

Yamaha FJR1300AE: de nieuwe nationale politiemotor van Italië

De aanbesteding werd vorig jaar uitgeschreven en gewonnen door Ducati. De samenwerking met de Gemeentepolitie van Bologna en Ducati begon in 1970:

  • 1970 Ducati Mark 450 T
  • 1974 Ducati 750 GT
  • 1981 Ducati Pantah 660 TL
  • 2006 Ducati Multistrada 620

De Ducati Multistrada 950 is de standaardversie met 113 pk en is uitgerust met een zesassig IMU, bochten-ABS en een Vehicle Hold Control-systeem. Het geplande onderhoud dat door Ducati wordt uitgevoerd, maakt deel uit van het overeengekomen leveringscontract.

Ducati Multistrada 950

De uitrusting van de Ducati Multistrada 950 omvat verder verwarmde handgrepen, beugels, zijkoffers met speciale EHBO-kit, interne tassen en drie LED-knipperlichten, tweekleurige sirenes voor het rijden in het verkeer en Motorola-radioapparatuur voor de communicatie. Dat alles wordt gecontroleerd door een centraal systeem met verlichte en waterbestendige knoppen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?