donderdag 29 februari 2024

Ducati World Week 2022 keert in stijl terug naar Misano

Er bestaat geen twijfel over dat Ducati een van die merken is die over de hele wereld een legioen fans heeft. Je zou kunnen denken dat de Ducati-fans zich vooral ophouden in Italië, en dat zou logisch zijn aangezien het merk uit Borgo Panigale een referentie is. Maar de rode brigade heeft een enorme wereldwijde aanhang, die vanaf de jaren 90 is gegroeid toen Ducati alle ogen trokken met nieuwe lanceringen die een sensatie veroorzaakten in de motorwereld. Daarom is de World Ducati Week, die het merk zelf in Italië organiseert, het grote evenement voor elke zichzelf respecterende Ducatista. En dat is geen wonder, want de evenementen die tijdens de week worden georganiseerd, draaien om deze motoren.

Het evenement van 2022 staat al op het programma, wat betekent dat het circuit van Misano in juli na vier jaar duizenden bezoekers zal verwelkomen. De gekozen data zijn 22-24 juli, de dagen van de elfde editie. En zoals gewoonlijk zal het evenement alles hebben, zoals Ducati zelf zegt: ‘het zal de perfecte combinatie zijn van plezier, motoren, rijervaring, parades, rijders en shows voor iedereen’.

Het merk zal ook van de gelegenheid gebruik maken om de wereld haar nieuwe reeks motorfietsen te laten zien, terwijl tegelijkertijd de mogelijk er is om te genieten van de unieke sfeer van de Ducati Land of Joy Scrambler.

‘We willen de verrassingen die we aan het voorbereiden zijn nog niet verklappen, maar we zullen alvast een voorproefje geven: er zal een opwindend en adrenaline gevuld moment zijn met de Race of Champions, waarin Ducati-rijders van gisteren en vandaag het circuit op zullen gaan om elkaar uit te dagen op speciale motoren’, kondigt Ducati aan. De verwachtingen zijn hoog gespannen, zozeer zelfs dat het Ducati-team zichzelf de uitdaging heeft gesteld om de World Ducati Week 2022 ‘de meest gedenkwaardige en aantrekkelijke in de geschiedenis’ te maken.

Ducati Unica: jouw one-off uit Borgo Panigale

Ducati erkent ook dat zij het hele programma nog niet kunnen afsluiten wegens de onzekerheden in verband met corona die de wereld blijft teisteren en die ertoe heeft geleid dat talrijke events moesten worden opgeschort. Wat Ducati wel zeker weet, is dat ze zich uiterst nauwgezet zullen houden aan alle gezondheidsvoorschriften om te voldoen aan de door de autoriteiten vastgestelde protocollen.

In afwachting van wat de bijeenkomst dit jaar gaat brengen, herinneren we ons tevens dat tijdens de vorige World Ducati Weeks plezier gegarandeerd was, met allerlei attracties, variërend van een pretpark tot muziek, spelletjes enzovoorts. Daarom kijken Ducati-fans er naar uit om naar Misano te komen, waar ze ook de beste coureurs kunnen ontmoeten die op dit moment op Ducati’s rijden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen