donderdag 29 februari 2024

Zeer speciale Ducati Panigale V4 Bagnaia en Bautista-replica’s

Om een onvergetelijk jaar te vieren waarin het de MotoGP wereldtitel won met Francesco Bagnaia en de Superbike titel met Alvaro Bautista, bouwt Ducati twee gelimiteerde series van de Panigale V4. Ze worden de Panigale V4 Bagnaia 2022 World Champion Replica en de Panigale V4 Bautista 2022 World Champion Replica genoemd en zullen dezelfde kleurstelling hebben als de motorfietsen die de wereldtitels wonnen. Ze worden vergezeld van een certificaat van echtheid, technische uitrusting, een motorhoes en een speciale verpakking.

Gelimiteerde uitgave

Geïnteresseerden doen er goed aan vroeg te reserveren, want de aantallen zijn beperkt: er zijn slechts 260 exemplaren gepland voor elk van de twee versies, een merkwaardig getal dat verwijst naar de laatste twee cijfers van het jaar waarin Ducati werd opgericht, 1926.

De twee Panigale V4 ‘Special Series’ zijn inderdaad exclusief: op de tank van elk exemplaar wordt de echte handtekening van de rijder aangebracht en beschermd door een laag transparante lak. Maar er zijn ook andere speciale kenmerken: op de bovenste stuurplaat in billet aluminium worden de naam van het model, het serienummer en het startnummer van de twee rijders met laser gegraveerd en er is een technische uitrusting van het hoogste niveau. Voor de gelegenheid is gekozen voor de STM EVO SBK-droge koppeling met negen schijven, is er de gehomologeerde Akrapovič-demper die twee kilo minder weegt dan de standaard demper, Brembo Stylema-remklauwen en MCS-hoofdremcilinder. Verder verstelbare Rizoma aluminium voetsteunen, vervaardigd uit billet en race plexiglas.

2023 update voor Ducati Scrambler 800-familie

Verschillende speciale details ook voor de carrosserie: deze serie zal het hitteschild voor de achterste uitlaatspruitstukken, de afdekking van de dynamo, de spatborden voor en achter en de luchtkanalen van de voorremmen in carbon aannemen; opnieuw carbon gecombineerd met titanium voor de beschermkap van de eenzijdige achterbrug. Op de aan Bautista gewijde serie wordt de tank uitgevoerd in geborsteld aluminium, zoals op de meer geavanceerde versies van de Panigale V4.

Ook een pluspunt voor de elektronica, want de Ducati Data Analyzer+ chronometer zal beschikbaar zijn. De accessoires die het gebruik op het circuit mogelijk maken zijn ook inbegrepen: open koppelingsdeksel in koolstofvezel, kit voor het verwijderen van de nummerplaathouder en de spiegels, brandstoftankdop in billet aluminium.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen