dinsdag 16 april 2024

Duitser komt met lijkmotor

Een Duitser denkt een gat in de markt te hebben gevonden in de uitvaartbranche. Hij biedt mensen de mogelijkheid de reis naar hun laatste rustplaats in het zijspan van een Harley-Davidson af te leggen. Jürg Grossman zei vrijdag dat het prototype van zijn lijkmotor vorige maand zijn eerste rit richting het kerkhof heeft gemaakt. Grossman denkt dat zijn concept zal aanslaan bij motorfanaten.

De eerste lijkmotor is niet voldoende voor Grossman. Nog eens tien exemplaren van zijn gepatenteerde idee worden momenteel in elkaar gezet en zijn later dit jaar klaar voor gebruik. De motoren kosten zo'n zestigduizend euro per stuk.

Grossman rekent op zo'n duizend boekingen per jaar alleen in Duitsland. Een ritje in een van de motoren kost 1200 euro. Een normale lijkwagen kost zo'n tweehonderd euro per rit. Grossman voert al gesprekken om zijn concept ook in Zwitserland en elders op de markt te brengen.

Klik hier voor foto’s.

Foto boven: ANP
Bron: Spits

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen