donderdag 28 maart 2024

EBR beetje ‘Made in Holland’

Vergeet de kazen. Alkmaar wordt het nieuwe epicentrum voor Erik Buell Racing (EBR) in Europa. In navolging van Kawasaki en Yamaha kiest het kersverse Amerikaanse motormerk er dus ook voor om vanuit ons geografisch gunstig gesitueerde kikkerlandje te opereren. Naast promotie. marketing en distributie, zal ook het raceteam (WK Superbike) Alkmaar als thuisbasis hebben. Eerste wapenfeit wordt de EBR 1190RX, de 185 pk sterke V-twin superbike, een rechtstreekse afgeleide van de EBR RS racemachine waarmee het merk de afgelopen jaren actief was in het AMA.. De komende twee maanden zullen de eerste RX straatmotoren worden verscheept richting Alkmaar. Managing Director Edwin Belonje daarover: ‘Nu we onze plek hebben gevonden in Alkmaar kunnen we definitief aan de slag met het verder opzetten van het dealernetwerk, we zijn vrij laat gestart voor 2014 maar de reacties vanuit Nederland, Engeland, België en Duitsland zijn goed. De verwachting is dat EBR snel een eigen plek zal veroveren binnen de motormarkt. In maart worden de eerste motoren afgeleverd.’ Binnenkort dus een zeer interessant nieuw motormerk erbij. Wordt vervolgd.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen