EBR beetje ‘Made in Holland’

Vergeet de kazen. Alkmaar wordt het nieuwe epicentrum voor Erik Buell Racing (EBR) in Europa. In navolging van Kawasaki en Yamaha kiest het kersverse Amerikaanse motormerk er dus ook voor om vanuit ons geografisch gunstig gesitueerde kikkerlandje te opereren. Naast promotie. marketing en distributie, zal ook het raceteam (WK Superbike) Alkmaar als thuisbasis hebben. Eerste wapenfeit wordt de EBR 1190RX, de 185 pk sterke V-twin superbike, een rechtstreekse afgeleide van de EBR RS racemachine waarmee het merk de afgelopen jaren actief was in het AMA.. De komende twee maanden zullen de eerste RX straatmotoren worden verscheept richting Alkmaar. Managing Director Edwin Belonje daarover: ‘Nu we onze plek hebben gevonden in Alkmaar kunnen we definitief aan de slag met het verder opzetten van het dealernetwerk, we zijn vrij laat gestart voor 2014 maar de reacties vanuit Nederland, Engeland, België en Duitsland zijn goed. De verwachting is dat EBR snel een eigen plek zal veroveren binnen de motormarkt. In maart worden de eerste motoren afgeleverd.’ Binnenkort dus een zeer interessant nieuw motormerk erbij. Wordt vervolgd.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.