EBR sluit deuren

Zonde! EBR, Erik Buell Racing, is niet meer. Tenminste; er is een faillisement aangevraagd. Volgens de Amerikaanse wetgeving zal er binnenkort geboden kunnen worden op het gehele bedrijf als de staat niet besluit het bedrijf te beschermen. Dit kunnen ze doen wanneer er een reëel vooruitzicht op financiële verbetering is. Mocht niet zo worden besloten dan kan van het geld waarvoor EBR wordt verkocht de schuldeisers, die nog 20 miljoen dollar open hebben staan, (deels) terugbetaald worden.

‘Deze tegenslag is veel meer dan een teleurstelling en die benaming drukt absoluut niet uit hoe ik me nu voel. Ik ben wel erg dankbaar voor de steun van mijn uitstekende personeel, klanten en leveranciers. Hoewel dit een triest einde is, hoop ik persoonlijk op een nieuw en beter begin’, zo zinspeelt Erik Buell al op een eventuele door- of herstart.

EBR timmerde de afgelopen jaren behoorlijk aan de weg met de EBR 1190RX (test) en de 1190SX. We waren nog in afwachting van de AX, maar die lijkt er dus op korte termijn niet te komen. Hoe het nu gaat met de race-activiteiten van EBR is nog niet duidelijk.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?