dinsdag 16 juli 2024

EICMA 2023: 2024 CFMoto Papio Trail en Racer

Nee, op vlak van cc’s, pk’s en onversneden newtonmeters gaat dit duo geen potten breken. Maar wat ons betreft vormen ze wel het leukste duo dat in de Fiero Milano stond opgebokt: de 2024 CFMOTO Papio Trail en z’n sportieve broertje Papio Racer. Laat maar doorkomen! 

Andere insteek,…

De respectieve namen hadden ‘t misschien al weggegeven, maar de Papio Trail en de Racer hebben een licht andere insteek. Waar de eerste een iets ruiger, ‘allroad’-geïnspireerd uiterlijk – inclusief hoog spatbord en een ruwer bandenprofiel – krijgt aangemeten, pakt de Racer uit met een half kopkuipje, clip-ons, bar-end spiegels, een bellypan en een sportieve staartsectie. Met de guitig blikkende, dubbele ledkijkers als orgelpunt op beide versies. Heerlijk!

EICMA 2023: 2024 Benelli BKX300

… zelfde basis

Onderhuids liggen de twee Papio’s minder ver uit elkaar. Beide machines kunnen bogen op zowel een monochroom LCD-dashboardje als een luchtgekoelde 126cc ééncilinder, die 9,5 pk en 9.2 Nm richting achterwiel pompt bij respectievelijk 8.250 en 6.500 omwentelingen. Dat zijn geen cijfers waarmee we uit onze sokken worden geblazen – de meeste 125cc-concurrenten doen het met vermogens rond de 15 pk. Anderzijds valt er met rijklaargewichten van 114 kg (identiek voor beide) niet al te veel voort te stuwen – laat staan af te remmen. 

Extra grondspeling

Daarvoor rekent CFMOTO op een enkele 210/190mm remschijf voor- en achteraan, waar in ‘t eerste geval een dubbelzuiger- en in het tweede geval een enkelzuigerremklauw in moeten bijten. Ondanks de verschillen qua insteek is de veerweg identiek (2x96mm) op de UPSD-vorkjes en de monoshocks, al heeft de Trail-versie wel 7mm extra grondspeling. Dat zal dan aan de banden liggen, gokken wij. De zadelhoogte bedraagt 740mm (tot 760, op de Racer).

Kleuren en beschikbaarheid

Beide versies komen in drie kleurstellingen. De CFMoto Papio Trail pronkt met een volledig witte (Nebula White), een grijs/zwarte (Galaxy Grey) en een zilver/fluogele (Nebula Black) jas, terwijl de Papio Trail blinkt in z’n volledig witte (Nebula White), wit/rode (Fiery Red) of mosgroene (Moss Green) velletje. Of de kleine tweeling naar de Benelux komt valt nog af te wachten – wij bestoken de importeur alvast met smeekbedes – en ook over de eventuele prijs hebben we nog niks vernomen. Maar dromen mag, alvast.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen