woensdag 31 mei 2023

EICMA: De Honda CBR650F en CB650F

Nog meer Honda-nieuws van de EICMA. De Japanners kwamen met de 2017-versie van de Honda CBR650F. Dankzij een nieuw in- en uitlaattraject loopt de vier-in-lijn makkelijker naar het rode gebied bij 11.000 tpm. Hij heeft bovendien vier pk extra in vergelijking met het vorige model en daarmee komt hij op 91 pk totaal.

Boven de 5000 tpm moeten de verschillen voelbaar zijn een kortere gearing (de tweede tot de vijfde versnelling zijn korter geworden) versterkt dat gevoel. Om het comfort en handling te verhogen heeft de 650 een 41 mm Showa Dual Bending Valve voorvork gekregen. Om daadkrachtiger te remmen scherpte Nissin de tweezuiger remklauwen aan. Verdere wijzigingen zijn de LED-verlichting rondom.

CB kopieert CBR (of andersom)

Vanzelfsprekend profiteert de naakte CB650F van dezelfde verbeteringen die de gekuipte CBR650F ten deel vallen. Dus draait het blok makkelijker toeren, produceert het vier pk extra, gromt de inlaat lekker schor en gaat de motorfiets makkelijker van zijn plek door kortere verhoudingen van de versnellingsbak. Net als de CBR krijgt de CB een Showa Dual Bending Valve voorvork, komt hij twee kilo aan, heeft hij LED-verlichting rondom en zijn de remklauwen van Nissin aangescherpt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image