Einde Kawasaki ZX6R

Wederom slecht nieuws uit de supersport-hoek. Onlangs stopte Triumph al met hun Daytona 675 R. Yamaha durfde het wel nog aan om met een nieuwe YZF-R6 te komen. Opvallend dat zij in tijden van een onder druk staande supersportmarkt de R6 expres meer liet lijken op de R1. Nu werd ook bekend dat Kawasaki de handdoek in de ring gooit voor hun supersport.

De ZX6R staat voor 2017 dus niet langer op de prijslijst. Hij verkoopt simpelweg gewoon niet genoeg. Kawasaki verkocht dit jaar tot nu toe acht nieuwe 600cc-Ninja’s, vergeleken met 12 vorig jaar. Ter vergelijking: van de Ninja 300 werden dit jaar al 56 stuks verkocht, tegen 46 vorig jaar. Van de Ninja-superbike werden er gelukkig wel meer verkocht dan vorig jaar. Dit jaar 28, vorig jaar 10. Wat voor Kawa het beste verkoopt is de Versys, dat waren er dit 361 tot nu toe.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?