vrijdag 3 februari 2023

Einde Kawasaki ZX6R

Wederom slecht nieuws uit de supersport-hoek. Onlangs stopte Triumph al met hun Daytona 675 R. Yamaha durfde het wel nog aan om met een nieuwe YZF-R6 te komen. Opvallend dat zij in tijden van een onder druk staande supersportmarkt de R6 expres meer liet lijken op de R1. Nu werd ook bekend dat Kawasaki de handdoek in de ring gooit voor hun supersport.

De ZX6R staat voor 2017 dus niet langer op de prijslijst. Hij verkoopt simpelweg gewoon niet genoeg. Kawasaki verkocht dit jaar tot nu toe acht nieuwe 600cc-Ninja’s, vergeleken met 12 vorig jaar. Ter vergelijking: van de Ninja 300 werden dit jaar al 56 stuks verkocht, tegen 46 vorig jaar. Van de Ninja-superbike werden er gelukkig wel meer verkocht dan vorig jaar. Dit jaar 28, vorig jaar 10. Wat voor Kawa het beste verkoopt is de Versys, dat waren er dit 361 tot nu toe.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen