Europa wil winterbandenwet

Ja hoor, daar gaan we weer! Het Europees Parlement heeft een rapport uitgebracht met een aantal aanbevelingen om de verkeersveiligheid te verbeteren, met daarin onder meer een verplichting voor winterbanden op alle voertuigen. Dit meldt bandenportaal.nl.

In het rapport wordt een gelijke behandeling bepleit van alle Europese lidstaten. Hiervoor zijn maatregelen voor de verkeersveiligheid opgenomen op het gebied van onder meer opvoeding (chauffeurstrainingen), voorlichting (over banden en onderhoud) en gezondheid (oogtests).

Naast winterbanden wordt in het rapport ook de verplichte opname van een bandenspanning monitor systeem (TPMS) bepleit. Het Europese parlement wil verder tevens een periodiek technische inspectie invoeren voor alle motorvoertuigen en hun elektronische veiligheidssystemen. Dus toch die APK!

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.