‘Elektrische motorfietsen hebben de toekomst’

Slecht nieuws voor iedereen die het niet zo heeft met dat electrisch rijden. Volgens Pike Research is er naast de markt van elektrische auto’s ook een groot potentieel voor de elektrische scooters en motorfietsen. Dit meldt het Vlaamse mobimix.be, een platform voor ecologische vlootbeheer. Voor de goede orde, Pike Research is gespecialiseerd in ‘groene’ vraagstukken en geniet behoorlijk wat aanzien.

In een uitgebreide studie wordt aangegeven dat elektrische scooters en motorfietsen al veel worden gebruikt in Azië. Door de stijgende brandstofprijzen, steun van de overheden en meer ruchtbaarheid zou het aantal elektrisch aangedreven scooters en motorfietsen wereldwijd spectaculair kunnen stijgen van 17 miljoen 2011 tot 138 miljoen in 2017.

Voornamelijk e-scooters zouden sterk aan aanhang winnen, tot zes maal zoveel dan de grotere motorfietsen. Motorfietsen zouden dan weer voornamelijk een groter aandeel hebben in Noord-Amerika waar men vaker grotere afstanden aflegt.

"Elektrische motorfietsen en scooters hebben een sterke aantrekkingskracht voor veel consumenten", zegt senior analist Dave Hurst. "Ze hebben relatief lage kosten, nemen niet veel ruimte en zijn eenvoudig te onderhouden. Daardoor zijn ook aantrekkelijk voor stadsbewoners. Overheden zien ook de voordelen van deze voertuigen in omdat ze de bestaande transport-en elektriciteitsinfrastructuur kunnen benutten zonder dat ze de congestieproblemen en uitstoot genereren."

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.