maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Film > Kawasaki Versys 1000

De nieuwe Kawasaki Versys 1000 is in meerdere opzichten een bijzondere verschijning. Onconventioneel hebben de Japanners voor een viercilinder-in-lijn-motorblok gekozen. Wij reden de opvallende nieuweling op aantrekkelijk Tenerife.

Kawasaki’s grootste troef is het comfort. De zitpositie, windbescherming van het visueel kleine ruitje, laagtoerige motorloop bij snelwegsnelheid; alles positief. Pas bij hogere Duitse snelheden ondervind je hinder van de trillingen. Ook de duopassagier zal geen reden tot klagen hebben.

Het predikaat ‘reismotor’ verdient-ie zonder twijfel. De 21liter-tank is daarbij voldoende. Hoewel de Versys in grote mate leunt op de Z1000 is Kawasaki er wel in geslaagd ‘m qua kwaliteiten en aanzicht erg ver van z’n sportieve broer te plaatsen.

Met de prijs in ogenschouw nemend, de Versys 1000 is zelfs in je meest humeurige bui niet duur te noemen, doet Kawasaki een geslaagde intrede in het grote allroadsegment. Een welkome aanvulling in de twee- en driecilinderkliek die als reismotor mee kan met hooggeplaatste concurrenten.

Meer lezen? Mis dan het DUBBELDIKKE nummer van MOTO73 niet. Deze editie ligt nog tot en met 4 januari 2012 in de winkel!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen