Film > Motorrijder uit Tour de France gezet UPDATE

UPDATE 8-7-2011
“Ik heb sindsdien nog geen oog dichtgedaan”, zegt de Belg Koen Haedens met een diepe zucht. Hij was de motorrijder die zorgde voor de val van Sörensen en daardoor werd uitgesloten van de Tour. “Wat ben ik, midden mijn miserie, blij dat de Deense kampioen niets is overkomen. Ik trof geen fout. Op het sein van wedstrijdleider Jean-François Pescheux schoven we met vier motors langs het peloton op. Ik was de laatste van het kwartet. Ik reed uiterst rechts, langs de kant van de weg. Ineens hoorde ik het kraken achter mij.”

“Opnieuw. Zoals het al de hele dag valpartijen regende. Ik remde niet, omdat dat te gevaarlijk is met renners in je zog. Honderden meters verder merkte mijn bijrijder en Britse fotograaf Michael Steel op dat we een fiets meesleepten.”

“Ik dacht dat ik het bestierf. Ik liep te voet 300 meter terug. De renner was al weg”, doet de 43-jarige cafébaas zijn verhaal. “Ik ben vooral blij dat Sörensen niets ergs overkwam. Ik zoek hem eerstdaags op om mijn verontschuldigingen aan te bieden. Ik wou dat woensdagavond al doen, maar ze raadden me aan even te wachten. Vanmiddag excuseerde ik me bij zijn ploegmanager Bjarne Riis.”

Het was de tiende Tour van Haedens. “Nooit eerder had ik iets voor. Ik vind de definitieve uitsluiting een heel zware straf. Ik hoop dat de organisator nog op die beslissing terugkomt.” Volgens juryvoorzitter Philippe Mariën is daar geen sprake van. “Gelukkig stond er geen toeschouwer op de plek waar Sörensen met hoge snelheid van de fiets werd gerukt. De veiligheid gaat voor alles.”

Bron: De Standaard

BERICHT 7-7-2011
Het was weer flink raak met valpartijen gisteren in de Tour de France. De val van de Deen Nicki Sørensen in de vijfde etappe heeft een motor van Getty Images de kop gekost. De directie van de Ronde van Frankrijk gooide de motor van het fotobureau woensdagavond de ronde uit.

Bij het inhalen van het peloton kwam de motor in botsing met de Deense kampioen, die tegen de grond sloeg. De motor sleurde de fiets van de renner lange tijd mee. Sørensen haalde wel de eindstreep.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.