vrijdag 1 maart 2024

Gaat Nederlandse motorpolitie surveilleren op Indians?

De politie in Noord-Engeland schijnt te surveilleren op Hayabusa’s en Ninja’s. Dat doen ze om opvallend onopvallend de snelheid van motorrijders te beteugelen. Je weet immers nooit of die snelle gast achter je een politie is. En het schijnt nog te werken ook.

Nog niet zolang geleden reed de politie In Nederland ook op onopvallende Honda Paneuropeans en Yamaha FJR’s. Mogelijk dat ze bij een paar korpsen nog in gebruik zijn, maar het merendeel van de politie beweegt zich tegenwoordig voort op BMW RT’s. Opvallende motorfietsen in even opvallende kleuren. Als die tijdens je eerste lenterit opduikt in je spiegels ga je meteen van het gas af.

Rugzak op de motor? Goed idee of niet?

Maar als die ‘bumperklever’ niet op een met fluorescerend oranje strepen uitgedoste motorfiets rijdt? Je zult niet de eerste zijn die na een kilometer of wat beteuterd bekeurd wordt langs de kant van de weg. En de kans dat dat door een agent op een Indian gebeurt bestaat. De Nederlandse importeur van Indian Motorcycles doet namelijk mee aan de aanbesteding van nieuwe politiemotoren.

Dus mocht je ooit door een agent op een FTR R Carbon of een levensgrote Roadmaster worden aangehouden… wij hebben je gewaarschuwd.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

  1. Ja, ja, Kijken of het bericht zich op zaterdag 1 april as. ook staande kan houden. Op onopvallende motorfietsen rondrijden is inderdaad een ding. Maar om dan met een Indian een “vlotte, sportieve” motorrijder aan te gaan houden. Moet er niet aan denken. Op de eerste beste rotonde hangt zo’n Indian toch in de bosjes.

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen