vrijdag 3 februari 2023

‘Geen excuses’ voor te hard rijden

Minister Melanie Schultz van Haegen (Verkeer) lanceert komende maandag een nieuwe campagne tegen te hard rijden in de bebouwde kom. De campagne richt zich op weggebruikers die bewust of onbewust, vaak omdat ze haast hebben of gestresst zijn, niet letten op hun snelheid. Vooral kinderen en ouderen op de fiets lopen gevaar door te hard rijden in woongebieden. Het motto van de campagne is 'Te hard in de bebouwde kom, daar zijn geen excuses voor'.

Weggebruikers die veel te hard rijden in de bebouwde kom, worden sinds begin dit jaar al met hogere boetes strenger aangepakt. Dat geldt vooral voor de zones waar een snelheidslimiet van 30 kilometer geldt. Uit cijfers over 2010 blijkt dat er in dat jaar 537 verkeersdoden vielen binnen de bebouwde kom. Dat was een daling van 17 procent ten opzichte van 2009. Het aantal ernstige verkeersgewonden bedroeg in dat jaar 19.200.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen