13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Gerucht: Aprilia bouwt een RS 400 en Tuono 400

Na de succesvolle introductie van de Aprilia RS 660 in Italië steken geruchten de kop op dat er een nog kleinere versie op komst is, namelijk de Aprilia RS 400.

Aprilia zou op het punt staan zijn gamma van A2-motoren uit te breiden met twee nieuwe 400 cc-motoren. Dat zou niet eens zo’n gekke stap zijn van Aprilia. Het zou ze een extra impuls geven door aan een segment te bouwen van legale lesmotoren. Die zitten dan onder de nieuwe RS 660 en de binnenkort uit te brengen Tuono 660 en de nog te bevestigen Toeareg 660. Nog een stapje hoger kom je uit bij de echte dikke Aprlia’s.

2021 Aprilia RSV4 gespot en lijkt op opgepompte RS 660

De kans is groot dat de nieuwe 400’s dezelfde strategie volgen als de 600’s. Ook dan kan Aprilia drie modellen bouwen rond hetzelfde platform. Op dit moment is er nog geen officiële bevestiging van de fabriek. Het zal ook nog wel even duren voor ze dat dat doen. Verwachte lancering van deze motoren: 2022-2023.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen