Harley-Davidson lanceert Pan America 1250 op 22 februari 2021

Het lange wachten is bijna voorbij, want de Harley-Davidson Pan America 1250 krijgt eindelijk zijn debuut. En wel op maandag 22 februari 2021.

Deze datum zal dus een einde maken aan een bijna drie jaar durende welles-nietes-periode.In juli 2018 kregen we voor het eerst met het Pan America-concept te maken. Begin dit jaar verliet Harley-Davidson het pad dat CEO Matthew Levatich met zijn More Roads-strategie had uitgestippeld. Dat plan beloofde 10 modellen in 10 jaar. Na het ontslag van Levatich werd de strategie ingeruild door het Rewire-plan. Dat betekende het einde voor de vele nieuwe modellen die Harley-Davidson ooit wilde maken. Het Adventure-project blijft bestaan, omdat het al in een heel ver stadium was aangeland. De huidige CEO Jochen Zeitz zag er geen probleem in het project voort te zetten.

2021 Harley-Davidson 1250 Custom: verrassing uit hoge hoed

Wat kunnen we verwachten van de Harley-Davidson Pan America 1250?

We weten van eerdere versies dat de Pan America een 60° vloeistofgekoelde V-twin heeft. Een blok dat meer 145 pk en 122 Nm koppel zal produceren.

Het aantal pk’s is niet om over op te scheppen. Er zijn Adventures die veel meer in huis hebben, maar het koppel suggereert een fors blok. Tussen de regels door lees je dat er straks een machine staat, die een enorme hoeveelheid koppel heeft laag in het toerengebied.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?