Gouden MV Agusta ‘Shining Gold’

Exor·bi·tant (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) 1. buitensporig. Het is de enige passende beschrijving voor deze gouden MV Agusta. Het nieuwste bouwse van de Italianen werd vorige week gepresenteerd en is op basis van de Dragster 800 RC. Zijn naam is Shining Gold. En de reden mag duidelijk zijn: de machine lijkt uit één blok goud te zijn gefabriceerd.

De wielen, de tank, het frame en het kuipje lijken allen van goud gemaakt te zijn. Lijken, want het is slechts een hele mooie laklaag. Verder is er veel gebruik gemaakt van aluminium en koolstofvezel waardoor het gewicht laag blijft en het daadwerkelijk een erg luxe Dragster genoemd mag worden. Van SC Project Reparto Corse komt een speciaal uitlaatsysteem. Die staat niet op deze foto maar bestaat uit één enkele einddemper in plaats van de typerende drie. X-Lite levert een bijpassend gespoten X-803 Ultra Carbon helm want waarom niet. Dat mag wat kosten! Het gaat overigens om een uniek exemplaar die voor een klant is gebouwd. Het serienummer op de tank is dan ook 001 van 001. De kans dat jij dus zo’n gouden MV Agusta kan bemachtigen is erg klein. Meer foto’s vind je hier!

MV Agusta heeft zich in de afgelopen jaren ontpopt tot een waar powerhouse op het gebied van speciale uitvoeringen van hun machines. Alleen van de Dragster 800 zijn er bijvoorbeeld al vier. De 800RR, 800RR Pirelli, 800RR America en dus deze 800RC die tien pk meer heeft dan de de RR-modellen. Dat het een tijd geleden ook de slogan ‘Motorcycle Art’ heeft aangenomen verklaard deze gouden Dragster dan ook wel. Want hoewel hij misschien een tikje exorbitant is kun je onmogelijk stellen dat hij niet een bepaalde aantrekkingskracht kent.

Foto: MV Agusta

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?