GP Eext in teken van Suzuki

De historische GP van Eext is inmiddels uitgegroeid tot een gewaardeerd race-evenement waar elke motor- en raceliefhebber z’n hart kan ophalen. Vorig jaar was Freddie Spencer de grote publiekstrekker, dit jaar presenteert de organisatie op zaterdag 22 en zondag 23 augustus een grote verzameling racemotoren van Suzuki. Het zijn Suzuki’s uit de stal van Steve Wheatman, die meer dan 50 Suzuki GP-fietsen in z’n bezit heeft en ook nog vele motorfietsen die op WK-niveau in het WSBK en de Endurance hebben gereden.

Omdat de GP van Eext elk jaar samenvalt met de TT van Isle of Man kon en wou Wheatman nooit de oversteek maken. Maar dit jaar vallen de beide evenementen eindelijk niet meer samen zodat de Engelsman z’n komst heeft bevestigd. 

Vele van de motorfietsen die Wheatman heeft verzameld zijn bereden door roemruchte namen. Naast fietsen van grootheden als Schwantz, Sheene en Read heeft Wheatman ook motoren van Nederlanders, waaronder die van Boet van Dulmen. Naar verwachting zullen deze motoren zeker niet ontbreken.

Natuurlijk zal de Eexter organisatie ook weer de nodige coureurs aantrekken en zal er rondom de races veel te zien en te doen zijn. Barry Sheene zal dit jaar thematisch centraal staan, want het is precies 40 jaar geleden dat hij de eerste GP-overwinning voor Suzuki in de 500cc binnen haalde. Waarschijnlijk wordt de helaas reeds overleden Sheene vertegenwoordigd door zoon Freddie.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?