13 C
Nederland
zaterdag 24 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

GP Eext in teken van Suzuki

De historische GP van Eext is inmiddels uitgegroeid tot een gewaardeerd race-evenement waar elke motor- en raceliefhebber z’n hart kan ophalen. Vorig jaar was Freddie Spencer de grote publiekstrekker, dit jaar presenteert de organisatie op zaterdag 22 en zondag 23 augustus een grote verzameling racemotoren van Suzuki. Het zijn Suzuki’s uit de stal van Steve Wheatman, die meer dan 50 Suzuki GP-fietsen in z’n bezit heeft en ook nog vele motorfietsen die op WK-niveau in het WSBK en de Endurance hebben gereden.

Omdat de GP van Eext elk jaar samenvalt met de TT van Isle of Man kon en wou Wheatman nooit de oversteek maken. Maar dit jaar vallen de beide evenementen eindelijk niet meer samen zodat de Engelsman z’n komst heeft bevestigd. 

Vele van de motorfietsen die Wheatman heeft verzameld zijn bereden door roemruchte namen. Naast fietsen van grootheden als Schwantz, Sheene en Read heeft Wheatman ook motoren van Nederlanders, waaronder die van Boet van Dulmen. Naar verwachting zullen deze motoren zeker niet ontbreken.

Natuurlijk zal de Eexter organisatie ook weer de nodige coureurs aantrekken en zal er rondom de races veel te zien en te doen zijn. Barry Sheene zal dit jaar thematisch centraal staan, want het is precies 40 jaar geleden dat hij de eerste GP-overwinning voor Suzuki in de 500cc binnen haalde. Waarschijnlijk wordt de helaas reeds overleden Sheene vertegenwoordigd door zoon Freddie.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen