Groene invasie

Elektrisch aangedreven scooters maken een steeds groter deel uit van het brom- en snorfietspark in Nederland. Reden er op 1 januari dit jaar nog zo’n 13.000 rond, in het eerste half jaar van 2011 groeide het aantal elektrisch aangedreven scooters tot 15.000 stuks. Een toename van ruim 15 procent, zo blijkt uit cijfers van BOVAG en VWE.

In het eerste half jaar van 2011 zijn er 2.473 elektrische brom- en snorfietsen verkocht, een stijging van 9,8 procent ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar. Toen werden er 2.252 exemplaren geregistreerd. Het betreft hier elektrisch aangedreven scooters in bromuitvoering (max. 45 km/u) en snoruitvoering (max. 25 km/u) samen.

Omdat de e-scooter gezien wordt als een oplossing in de strijd tegen luchtverontreiniging, geluidsoverlast, files en parkeerproblematiek zijn er momenteel steeds meer lagere overheden die, al dan niet in samenwerking met het bedrijfsleven, initiatieven starten om de aanschaf en het gebruik van elektrisch aangedreven scooters te stimuleren.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.