13 C
Nederland
donderdag 30 juni 2022

Groene invasie

Elektrisch aangedreven scooters maken een steeds groter deel uit van het brom- en snorfietspark in Nederland. Reden er op 1 januari dit jaar nog zo’n 13.000 rond, in het eerste half jaar van 2011 groeide het aantal elektrisch aangedreven scooters tot 15.000 stuks. Een toename van ruim 15 procent, zo blijkt uit cijfers van BOVAG en VWE.

In het eerste half jaar van 2011 zijn er 2.473 elektrische brom- en snorfietsen verkocht, een stijging van 9,8 procent ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar. Toen werden er 2.252 exemplaren geregistreerd. Het betreft hier elektrisch aangedreven scooters in bromuitvoering (max. 45 km/u) en snoruitvoering (max. 25 km/u) samen.

Omdat de e-scooter gezien wordt als een oplossing in de strijd tegen luchtverontreiniging, geluidsoverlast, files en parkeerproblematiek zijn er momenteel steeds meer lagere overheden die, al dan niet in samenwerking met het bedrijfsleven, initiatieven starten om de aanschaf en het gebruik van elektrisch aangedreven scooters te stimuleren.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen