maandag 15 juli 2024

Grootse motorplannen voor BMW’s 100ste verjaardag

BMW bereidt zich al voor op de viering van het 100-jarig bestaan. Samen met de festiviteiten belooft BMW een bootlading aan nieuwe motoren – zowel benzine als elektrische.

BMW viert 50 jaar M met speciale M1000RR

BMW’s Hoofd Verkoop en Merk, Dr Alexander Wehr, laat doorschemeren dat ‘…er volgend jaar nieuwe modellen komen ter gelegenheid van 100 jaar BMW Motorrad, en dat er elke 18 tot 24 maanden nieuwe elektrische aandrijflijnen verschijnen. Dus je kunt nog een aantal coole concepten verwachten en misschien wel een volwaardige motorfiets met een elektrische aandrijflijn. We willen verschillende interpretaties aanbieden van wat wij definiëren als premium mobiliteit.’

Wat kunnen we verwachten?

Momenteel zijn elektrische tweewielers beperkt tot de scooters CE 04/C 400 GT en kleinere CE 02-modellen. Beide zijn ontworpen om een alternatief te bieden in stedelijke omgevingen. Dus wat kunnen we verwachten voor de festiviteiten van volgend jaar? Het volledige programma is nog niet bekend, maar er zijn wel al een paar hints van Dr Wehr.

‘Je kunt het hele jaar door een geweldige festiviteiten verwachten,” zegt hij. ‘En natuurlijk komen er nieuwe motorfietsen en misschien zijn er zelfs wel anniversary-modellen. Maar die kan ik op dit moment nog niet bekend maken.’

Als je bedenkt dat de eerste machine van BMW – de R32 – uitkwam in 1923, toen het merk nog een vliegtuigmotorenfabrikant was, verwachten wij dat er een paar coole motorfietsen komen als eerbetoon aan het iconische origineel.

BMW R32.

Nieuwe GS

We weten ook dat de nieuwe lijst geen retro R nineT’s zal bevatten. Wel komen er GS-modellen met een grotere cilinderinhoud. Die waren al uitgelekt dankzij een foutje op de BMW-site. Dr Wehr zegt: ‘Op een gegeven moment komt er een nieuwe familie van onze belangrijkste blockbuster. Ik heb de eerste concepten al gezien en ik kan zeggen dat het echt een stap is… Ik denk dat de huidige klantenkring heel blij zal zijn met wat ze van de nieuwe GS-familie gaan zien. En ik denk dat we er misschien wel nieuwe klanten mee krijgen.’

BMW R1250GS 40th Anniversary.

Bronnen: Pinterest, BMW, BikerMetric en MCN

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen