Harley-Davidson Dyna Switchback 2012

Geheel volgens traditie heeft Harley-Davidson midden in de zomer de nieuwe modellen gepresenteerd. Als eerste de Dyna Switchback. Deze Harley kan volgens het persbericht van gedaante verwisselen. Met zijn harde zadelkoffers en het op de vork gemonteerde windscherm in bijpassende kleur is de Switchback een custom toermotor.

Maar in slechts enkele minuten kunnen de verwijderbare zadelkoffers en windscherm zonder gereedschap worden weggehaald. Dan is de Switchback plotseling een custom cruiser. Ha!

De Switchback wordt aangedreven door het al bekende Twin Cam 103 V-Twin blok. De Switchback is de lichtste custom touring motorfiets in de Harley-Davidson modellenreeks. Met z´n 330 kilo rijklaargewicht is ´ie bijvoorbeeld 43 kilo lichter dan een Road King. Nieuwe geometrie aan de voorzijde, aangepaste veringonderdelen, ABS en een voorband met een laag wandprofiel moeten zorgen voor prima stuurgedrag.

“De nieuwe geometrie aan de voorkant, specificaties van wielen en banden, en de cartridgevork zijn zo ontworpen dat ze samen resulteren in licht stuurwerk dat onmiddellijk reageert,” aldus Brian Scherbarth, Harley-Davidson product engineer. “Bij een proefrit zal blijken dat de Switchback een capabele touring motorfiets is, die door zijn wendbaarheid ook nog eens onzettend leuk is om te rijden.”

Wij kunnen niet wachten om dit zelf te beoordelen…

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?