dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Harley-Davidson Dyna Switchback 2012

Geheel volgens traditie heeft Harley-Davidson midden in de zomer de nieuwe modellen gepresenteerd. Als eerste de Dyna Switchback. Deze Harley kan volgens het persbericht van gedaante verwisselen. Met zijn harde zadelkoffers en het op de vork gemonteerde windscherm in bijpassende kleur is de Switchback een custom toermotor.

Maar in slechts enkele minuten kunnen de verwijderbare zadelkoffers en windscherm zonder gereedschap worden weggehaald. Dan is de Switchback plotseling een custom cruiser. Ha!

De Switchback wordt aangedreven door het al bekende Twin Cam 103 V-Twin blok. De Switchback is de lichtste custom touring motorfiets in de Harley-Davidson modellenreeks. Met z´n 330 kilo rijklaargewicht is ´ie bijvoorbeeld 43 kilo lichter dan een Road King. Nieuwe geometrie aan de voorzijde, aangepaste veringonderdelen, ABS en een voorband met een laag wandprofiel moeten zorgen voor prima stuurgedrag.

“De nieuwe geometrie aan de voorkant, specificaties van wielen en banden, en de cartridgevork zijn zo ontworpen dat ze samen resulteren in licht stuurwerk dat onmiddellijk reageert,” aldus Brian Scherbarth, Harley-Davidson product engineer. “Bij een proefrit zal blijken dat de Switchback een capabele touring motorfiets is, die door zijn wendbaarheid ook nog eens onzettend leuk is om te rijden.”

Wij kunnen niet wachten om dit zelf te beoordelen…

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen