woensdag 27 september 2023

Harley-Davidson Dyna Switchback 2012

Geheel volgens traditie heeft Harley-Davidson midden in de zomer de nieuwe modellen gepresenteerd. Als eerste de Dyna Switchback. Deze Harley kan volgens het persbericht van gedaante verwisselen. Met zijn harde zadelkoffers en het op de vork gemonteerde windscherm in bijpassende kleur is de Switchback een custom toermotor.

Maar in slechts enkele minuten kunnen de verwijderbare zadelkoffers en windscherm zonder gereedschap worden weggehaald. Dan is de Switchback plotseling een custom cruiser. Ha!

De Switchback wordt aangedreven door het al bekende Twin Cam 103 V-Twin blok. De Switchback is de lichtste custom touring motorfiets in de Harley-Davidson modellenreeks. Met z´n 330 kilo rijklaargewicht is ´ie bijvoorbeeld 43 kilo lichter dan een Road King. Nieuwe geometrie aan de voorzijde, aangepaste veringonderdelen, ABS en een voorband met een laag wandprofiel moeten zorgen voor prima stuurgedrag.

“De nieuwe geometrie aan de voorkant, specificaties van wielen en banden, en de cartridgevork zijn zo ontworpen dat ze samen resulteren in licht stuurwerk dat onmiddellijk reageert,” aldus Brian Scherbarth, Harley-Davidson product engineer. “Bij een proefrit zal blijken dat de Switchback een capabele touring motorfiets is, die door zijn wendbaarheid ook nog eens onzettend leuk is om te rijden.”

Wij kunnen niet wachten om dit zelf te beoordelen…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image