donderdag 22 februari 2024

Harley-Davidson fabriek vol met zonnepanelen

Harley-Davidson heeft de fabriek in Menomonee Falls vol laten bouwen met 8.400 zonnepanelen. De energieproductie is goed voor 2,25-megawatt.

Het hele dak van de enorme productiefaciliteit van Harley-Davidson in Menomonee Falls gaat schuil onder zonnepanelen. Zo wil het bedrijf een stap dichterbij een zo CO2-neutraal mogelijke productie komen. Harley is dus zeer verantwoordelijke bezig om de CO2-uitstoot in het ecosysteem te verlagen.

Harley-Davidson fabriek goed voor 1.000 huishoudens

Door de grootschalige aard van dit systeem, vloeit niet al het vermogen terug in het productieproces van Harley-Davidson. De energieproductie is groot genoeg om 1.000 huishoudens gedurende een dag van stroom te voorzien. Een groot deel van de stroom die wordt opgewekt door het zonnepark, gaat terug naar het elektriciteitsnet, Daar wordt het doorverkocht en gebruikt.

2021 Harley-Davidson 1250 Custom: verrassing uit hoge hoed

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen