Harley komt met nieuw model

Vorig jaar in het derde kwartaal bleek al dat het niet zo goed ging met Harley-Davidson. De winst zakte in en dealerverkopen liepen terug. Vooral in de thuismarkt ging het wat minder. Toch, en eigenlijk juist daarom, kwam Harley kort geleden met het bericht 50 nieuwe modellen te gaan onthullen. En dat in de komende vijf jaar. De Amerikanen voegen de daad bij het woord en komen met de Road King Special. 

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een speciale versie van de Road King. Het nieuwe model heeft als eerste een zwarte versie van het nieuwe Milwaukee-Eight blok. Eigenlijk is er wel meer zwart, want veel chroom vind je niet op de Road King Special. Zeker niet vergeleken met de ‘gewone’ Road King (foto links). Nu we toch aan het vergelijken zijn, het windscherm is ook weggelaten.

Ook de verlichting aan de voorkant is versimpeld. “Het is een goede basis om een custom Harley van te bouwen. We kunnen niet wachten om te zien wat klanten er mee gaan doen”, aldus de ontwerper. De leverbare kleuren zijn Vivid Black, Charcoal Denim, Olive Gold, Hard Candy Custom™ Hot Rod Red Flake. Nederlandse prijzen volgen later.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.






Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?